Adevărul despre oțetul de mere. Medic: Nu mai faceți asta niciodată!

Eficiența oțetului de mere în lupta cu kilogramele este cel mai cunoscut mit legat de oțetul de mere. Dar cât de sănătos este să bem oțet de mere? Așută sau nu în procesul de slăbire? Răspunsul unui medic te va uimi.

Oțetul de mere este obținut printr-un proces format din două etape. Primul pas constă în expunerea merelor zdrobite la culturi de drojdie, care fermentează zaharurile din fructe și le transformă în alcool. Mai apoi, se adaugă culturi vii de bacterii, care vor continua procesul de fermentare a alcoolului, transformându-l în acid acetic, acesta fiind principalul ingredient activ din oțet.

Din dorința de a slăbi cât mai repede, oamenii caută tot felul de remedii, însă, potrivit medicilor, nu toate sunt atât de eficiente.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Oamenii caută adesea modalități ușoare de a slăbi și de a îmbunătăți sănătatea, iar oțetul de mere este unul despre care oamenii mă întreabă adesea. Întotdeauna le spun: dacă vrei să-l încerci, încearcă-l. Dar așteptările trebuie să fie realiste. Și niciodată nu trebuie să-l beți nediluat”, spune Neeharika Kalakota, medic gastroenterolog la Houston Methodist, potrivit Houstonmethodist.

În ultimii ani, oțetul de mere a devenit tot mai popular datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce sănătății. Beneficiile despre care se vorbește frecvent sunt: pierderea în greutate, prevenirea diabetului de tip 2, ameliorarea arsurilor la stomac, scăderea colesterolului,  reducerea venelor varicoase, albirea dinților, educerea mătreții, etc.

Ajută oțetul de mere la pierderea în greutate

„Nu există dovezi care să sugereze că oțetul de mere ajută la pierderea în greutate, cu excepția cazului în care este asociat cu un deficit de calorii. A bea oțet de mare și apoi a mânca un cheeseburger dublu și cartofi prăjiți nu va funcționa dacă vrem să slăbim. De asemenea, nu există date care să arate că îmbunătățește pierderea în greutate, dincolo de ceea ce oferă deja un deficit de calorii”, susține el.

Oțetul de mere poate juca un rol în reglarea zahărului din sânge

Afirmația potrivit căreia oțetul de mere poate ameliora arsurile la stomac, atunci când acidul din stomac se deplasează în esofag și provoacă arsuri, este și mai lipistă de temei, după cum spune dr. Kalakota, întrucât oțetul de mere conține acid acetic.

Se pare că oțetul de mere poate juca un rol în reglarea zahărului din sânge și menținerea colesterolului. Studiile sugerează că oțetul de mere poate produce o scădere ușoară a glucozei a jeun (glucoza ridicată a jeun este un indicator al diabetului de tip 2.).

În plus, unii cercetători au arătat creșteri mici ale lipoproteinei de înaltă densitate (HDL), uneori denumite „ colesterolul bun – deși nu au arătat niciun efect asupra lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) sau a colesterolului „rău”. În orice caz, aceste efecte sunt minime, susține medicul.

Efecte secundare ale oțetului de cidru de mere

„Cu alte cuvinte, oțetul de mere nu va vindeca diabetul de tip 2 și nici măcar nu va juca un rol semnificativ în gestionarea bolii”, spune medicul Kalakota.

„De asemenea, nu va ajuta la scăderea colesterolului sau la prevenirea vreuneia dintre aceste afecțiuni”, explică el.

Dr. Kalakota spune că cel mai important lucru este că oțetul de mere nu trebuie consumat niciodată fără a-l dilua mai întâi cu apă. Asta pentru că poate provoca boală dentară erozivă și afecțiune esofagiană erozivă.

„Am avut mai mulți pacienți care nu putueau înghiți, iar endoscopia a descoperit că mucoasa esofagului era distrusă”, spune dr. Kalakota.

Toți, susține medicul spuneau că beau zilnic oțet de mere. Natura foarte acidă a oțetului de mere este cea care duce la astfel de probleme.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: