Categories: Ştiri sănătate

Adevărul despre Omicron. Ce efecte are asupra copiilor? Medicii spun altceva, deși aceasta nu pare a fi mai violentă decât varianta Delta

La sfârșitul lunii noiembrei a apărut varianta Omicron. De atunci, noua variantă a rămas cea mai îngrijorătoare. În mai puțin de o lună a ajuns dominantă în peste 75 de țări. Deși aceasta nu pare a fi mai violentă decât varianta Delta, specialiștii trag totuși un semnal de alarmă.

Adevărul despre Omicron. Ce efecte are asupra copiilor? Medicii spun altceva, deși aceasta nu pare a fi mai violentă decât varianta Delta

Platforma RO Vaccinare a publicat pe pagina oficială de Facebook un nou studiu CDC care prezintă efectele variantei Omciron asupra copiilor, dar și a adolescenților.

Conform sursei citate, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 4 ori mai mari în rândul copiilor și adolescenților atunci când varianta Omicron circula pe scară largă față de perioada de vârf a Delta.

Ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 4 ori mai mari în rândul copiilor

„Un nou studiu CDC: Ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 4 ori mai mari în rândul copiilor și adolescenților atunci când varianta Omicron circula pe scară largă față de perioada de vârf a Delta.

Efectele variantei Omicron asupra copiilor

Ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid.

Același studiu mai arată și faptul că rata de spitalizare în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul celor care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.

În concluzie, platforma de vaccinare susține că pentru a preveni o formă gravă de infectare atât în rândul copiilor, adolescenților, dar și a adulților, vaccinarea rămâne cea mai sigură soluție.

„În perioada de circulație ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor cu vârsta între 0 și 4 ani care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.

Ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați

Pe parcursul perioadelor de predominanță Delta și Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani decât în rândul adolescenților nevaccinați.

Concluzie: Strategiile de prevenire a COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt esențiale, inclusiv vaccinarea persoanelor eligibile”, se mai arată în postare.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

6 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

36 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: