Din cuprinsul articolului
Mierea este bogată în zahăr și poate contribui la creșterea în greutate. Dar conține, de asemenea, antioxidanți benefici și alți compuși care pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră.
Mierea este adesea comercializată ca o alternativă sănătoasă la zahărul obișnuit.
Acest lucru se datorează în mare parte numeroaselor beneficii pentru sănătate asociate cu ea și conținutului său de antioxidanți.
Cu toate acestea, în timp ce unii susțin că mierea poate fi o modalitate delicioasă și nutritivă de a vă ajuta să vă satisfaceți pofta de dulce, alții o resping ca fiind puțin mai mult decât un răsfăț bogat în zahăr.
Acest produs este foarte caloric, în plus, este saturat cu fructoză și poate dăuna sănătății dacă este consumat constant.
Probabil că mulți presupun deja că este vorba despre deblocarea diabetului. Dar, în acest caz, este vorba despre o altă boală.
Potrivit endocrinologului rus Dr. Zukhra Pavlova, consumul regulat de miere poate afecta ficatul din cauza excesului de fructoză.
Dr. Pavlova explică faptul că, deoarece este o sursă bogată în fructoză, mierea modifică sensibilitatea celulelor la leptina, hormonul sațietății. Ca urmare, se dezvoltă un apetit irepresibil. Acest lucru poate contribui la apariția grăsimii supraponderale, inclusiv în ficat.
„Excesul de fructoză (mierea este compusă în principal din aceasta) duce la degenerarea grasă a ficatului”, spune endocrinologul. În plus, doctorul Pavlova consideră că mierea vândută astăzi în magazine este rareori de înaltă calitate și poate conține urme de pesticide.
Medicul a comentat, de asemenea, capacitatea mierii de a dăuna persoanelor cu diabet. Specialistul subliniază că produsul apicol nu trebuie considerat util în această boală. „Aceasta este o iluzie foarte periculoasă care poate duce la comă”, spune doctorul Zuhra Pavlova. În concluzie, medicul adaugă că trebuie să consumați miere doar de bună calitate dovedită și nu ca pe o delicatesă, ci ca remediu, consumând nu mai mult de o linguriță pe zi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…