Categories: Ştiri sănătate

Adevărul despre MEZELURI! La ce riscuri ne expunem când mâncăm carne procesată

Adevărul despre MEZELURI! Aproape toate studiile din ultimii ani au arătat că alimentele procesate sunt un pericol pentru sănătate. corpul uman devine mai vulnerabil la afecțiuni cronice precum bolile de inimă, diabet și cancer. Din acest motiv, este mai mult decât important să avem o dietă cât mai sănătoasă pe măsură ce îmbătrânim.

Afecțiunile cardiace reprezintă principala cauza de deces în America. Dacă factorii genetici și anumite medicamente le pot agrava, problemele cardiace pot fi exacerbate și de dietă. Carnea procesată este unul dintre cele mai nocive alimente pentru sănătatea inimii.

Potrivit unui studiu recent publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, s-a constatat că a mânca chiar și o cantitate mică de carne procesată în fiecare săptămână poate provoca o creștere a riscului de boli de inimă.

Carnea procesată este unul dintre cei mai mari inamici, atunci când vine vorba de problemele de sănătate ale inimii

SURSĂ FOTO: PEXELS

Studiul a fost realizat pe parcursul a 10 ani și a analizat dietele a peste 134.000 de participanți din 21 de țări. Cercetătorii au analizat în mod special sănătatea cardiovasculară a acestor persoane și consumul de carne.

Integrând toate datele, au descoperit că persoanele care consumau doar 150 g. de carne procesată în fiecare săptămână, echivalentul a doi cârnați,  au crescut riscul de boli de inimă cu 46%.
În plus, un consum mai mare de carne procesată, care includea tot ceea ce era sărat sau murat, a fost, de asemenea, asociat cu un risc de deces în general cu 51% mai mare.

Interesant este că oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că formele neprocesate de carne, cum ar fi carnea de pasăre, de vită și de porc, au avut un impact neutru asupra sănătății oamenilor.
Acest lucru nu înseamnă că le puteți mânca în exces, ci mai degrabă că nu au fost observate aceleași efecte drastice asupra sănătății ca și în cazul cărnii procesate.

Potrivit Womansworld, autorii studiului consideră că presiunea pe care carnea procesată o exercită asupra inimii se datorează în principal cantităților mari de sare și conservanți (care sunt adăugați pentru a le crește durata de valabilitate).

În special, excesul de sodiu pe termen lung a fost asociat cu bolile de inimă, creșterea în greutate și alte complicații de sănătate în timp.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: