Categories: Stil de viaţă

Adevărul despre mezeluri. Dr. Bilic: Un fel de super-carne. Alegeți-le pe ACESTEA și bucurați-vă de existența lor

Adevarul despre mezeluri. Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic, nutritionist, a oferit informatii nebanuite despre mezeluri crud-uscate.

Mezelurile crud-uscate sunt un produs premium la categoria carne”, scrie Mihaela Bilic.

Dacă tot am vorbit de brânzeturi numindu-le un concentrat din lapte merită să amintesc și mezelurile crud-uscate, pe care le consider un fel de super-carne.

Banala pulpă de porc este transformată în jambon la spanioli sau prosciutto la italieni, după ce este bine sărată, condimentată, uscată și afumată. E nevoie de săptămâni bune de așteptare pentru ca acest produs nobil să ia naștere.

Gustul devine mult mai complex, culoarea și consistența se schimbă, nutrienti se concentrează iar preparatul final nu mai are nimic comun cu bucata de carne proaspătă de la care s-a pornit.

În străinătate există o adevărată cultură pentru aceste mezeluri crud-uscate, care sunt consumate cu respectul cuvenit unui produs special, prețios.

Mezeluri – Pixabay

Adevarul dezpre mezeluri: Care este portia corecta!

Porția corectă este de 30-50g, tăiată în felii cat mai subțiri și savurată pe îndelete.

Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul facultativ- se mănâncă din când în când, pentru plăcerea gustului. Așadar alegeți mezeluri de calitate și bucurați-vă de existența lor, sunt o mărturie a tradițiilor gastronomice din fiecare țară.

Avem și noi salam de Sibiu și jambon de calitate, însă spaniolii și italienii chiar știu să prețuiască porcul. Puțin și bun, fie ca sandviș, fie la cornet. Cu brânză uscată/parmezan, ca să fie meniul complet, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc

Mihaela Bilic, medic nutriționist, demontează toate miturile despre slănina de porc, care este considerată o bombă cu ceas pentru sănătate și de care toată lumea se ferește.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

18 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

48 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: