Din cuprinsul articolului
Adevărul despre melatonină. Melatonina este un hormon care este implicat în ciclul natural al somnului. Nivelurile naturale de melatonină din sânge sunt mai mari noaptea.
Unele cercetări sugerează că suplimentele cu melatonină pot fi utile în tratarea tulburărilor de somn, cum ar fi faza de somn întârziată, dar și pentru a oferi o anumită ameliorare a insomniei.
Melatonina este în general sigură pentru utilizare pe termen scurt. Spre deosebire de multe medicamente pentru somn, cu melatonină este puțin probabil să deveniți dependent.
Cele mai frecvente efecte secundare ale melatoninei includ următoarele:
Alte efecte secundare mai puțin frecvente ale melatoninei pot include sentimente depresive pe termen scurt, tremurări ușoare, anxietate ușoară, colici, iritabilitate, vigilență redusă, confuzie sau dezorientare și tensiune arterială scăzută anormal (hipotensiune arterială).
Melatonina poate provoca somnolență în timpul zilei; prin urmare, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje în decurs de cinci ore de la administrarea suplimentului.
În plus, suplimentele de melatonină pot interacționa cu diferite medicamente, cum ar fi următoarele:
Dacă vă gândiți să luați suplimente de melatonină, consultați mai întâi medicul, mai ales dacă aveți orice afecțiune medicală. Vă va ajuta să determinați dacă melatonina este potrivită pentru dvs.
Melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți. Exercită acțiuni omniprezente, antioxidanți direcți și indirecți și neutralizează radicalii liberi. Pe lângă detoxifierea unei game largi de molecule foarte reactive, melatonina stimulează și enzimele antioxidante.
Mai mult, un produs derivat din interacțiunea melatoninei cu radicalii liberi, N1-acetil-N2-formil-5-metoxichinuramina, este un puternic agent de eliminare a radicalilor liberi, cu o putere cel puțin echivalentă cu cea a melatoninei în sine. Această capacitate de a provoca o „cascadă antioxidantă” crește și mai mult rezistența melatoninei la deteriorarea oxidativă.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…