Din cuprinsul articolului
Adevărul despre IAURT. Guta este o boală complexă care se caracterizează prin niveluri crescute de acid uric și necesită o abordare specială a nutriției și o dietă individuală. Poate iaurtul să facă parte din dieta persoanelor cu această boală?
Spre deosebire de fructele de mare și produsele din carne, produsele lactate sunt extrem de sărace în purine, dar bogate în proteine. Nivelurile scăzute de purine sunt extrem de importante pentru persoanele cu gută.
Tulburările din procesele purinice contribuie la depunerea acidului uric în articulații. Din cauza concentrațiilor excesive de acid uric în articulații, pot apărea dureri severe, inflamații și umflături severe. Pe de altă parte, structurile proteice au un efect uricozant bun, adică reduc concentrația de acid uric.
Includerea laptelui în dietă poate crește semnificativ aportul de proteine în organism. Potrivit The Health Site, are următoarele efecte:
Laptele și produsele lactate fermentate au un efect pozitiv asupra gutei. Dar utilizarea versiunilor cu conținut scăzut de grăsimi ale produselor este recomandată pentru a facilita metabolismul lipidelor în organism și eliminarea optimă a acidului uric.
Potrivit prof. H. Howe și alți cercetători care au studiat relația dintre consumul de lapte în gută și nivelurile serice de acid uric, acest produs are un efect pozitiv. S-a demonstrat că cei care consumă zilnic produse lactate au niveluri mai scăzute de sUA decât acei pacienți care nu beau deloc lapte sau chefir pentru gută.
O analiză multivariată din Scoția care a implicat 2.076 de persoane perfect sănătoase a arătat că produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi au fost invers asociate cu nivelurile serice de acid uric, relatează publicația electronică.
De asemenea, au fost efectuate teste privind efectul lactozei și calciului asupra organismului pacienților cu gută, care au arătat că laptele și derivații săi au un efect benefic asupra metabolismului urat al acidului uric – accelerează descompunerea și excreția acestuia din organism. Rezultatele lor sunt publicate în publicația WebMed.
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…
Ce pensie primești dacă nu ai muncit o zi în viața ta. Indemnizația socială minimă…
Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…
Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…