Sari la conținut

Adevărul despre hepatita misterioasă care afectează copiii. Ancheta continuă

copii spital
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Copii in stare grava la spital

176 de czuri de hepatită cu debut brusc la copii. Oficiali din domeniul sanitar continuă să investigheze cazurile de hepatită cu debut brusc la copiii cu vârsta sub 10 ani identificate începând cu ianuarie 2022.
Virusurile obişnuite care cauzează hepatită nu au fost detectate în aceste cazuri.

Adevărul despre hepatita misterioasă care afectează copiii. Ancheta continuă

Experții din domeniul sanitar din Marea Britanie continuă să investigheze cazurile de hepatită cu debut brusc la copiii până în 10 ani identificate începând cu ianuarie 2022.

Virusurile obişnuite care cauzează hepatită (de la hepatita A la hepatita E) nu au fost detectate în aceste cazuri.

Cazurile vizează în principal copii cu vârsta sub cinci ani, care au prezentat iniţial simptome de gastroenterită (diaree şi greaţă), urmate de instalarea icterului.

Ancheta continuă să sugereze o asociere cu un adenovirus

Ca parte din investigaţie, un număr mic de copii cu vârsta peste 10 ani sunt de asemenea monitorizaţi, a precizat UKHSA. Ancheta continuă să sugereze o asociere cu un adenovirus, detectat cel mai frecvent în mostrele analizate.

Adevărul despre hepatita misterioasă care afectează copiii

Medicul primar Anca Nicolescu a explicat, recent, în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus, legătura dintre Covid-19 și hepatita misterioasă. Specialistul a avertizat că aceasta este o afectare absolut neobișnuită.

„Adenovirusurile sunt o grupă mare de virusuri pe care noi le avem și le putem avea în orice perioadă a vieții noastre. Cel mai mult le au copilașii, cei până la 5, 6 ani, care au și o imunitate scăzută.

Virusul la ei se manifestă mai pregnant. Sunt șase clase de adenovirusuri, iar acest adenovirus care se subestimează a fi la originea acestor forme de hepatită este de fapt un virus, o subspecie care produce la copii infecții intestinale, cu vărsătură, cu febră, cu diaree etc.

Adenovirusurile se află la noi și pot da boli pulmonare, inflamație la ochi, neurologice, boli intestinale, dar vreo 50% dintre aceste boli sunt vindecate singure, nu e nevoie de medic, sunt forme ușoare. (…) Este o afectare absolut neobișnuită”, conchide medicul specialist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel