Adevărul despre diabet. Poți face boala dacă mănânci prea mult zahăr?

Adevărul despre diabet. Consumul de prea mult zahăr nu provoacă în mod direct diabet. Cu toate acestea, există o legătură între supraponderalitatea sau obezitatea și diabetul de tip 2. În timp, consumul de prea multe alimente și băuturi, inclusiv cele bogate în zahăr, poate duce la creșterea în greutate. Și obezitatea excesivă crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

 

Deoarece diabetul este asociat cu niveluri ridicate de glucoză din sânge (zahăr din sânge), pare rezonabil să presupunem că consumul de prea mult zahăr cauzează acest lucru. Cu toate acestea, nicio literatură de calitate nu citează consumul de zahăr ca o cauză directă a diabetului de tip 1 sau tip 2.

Cum pot oamenii să facă diabet?

Diabetul de tip 1 nu are legătură cu obiceiurile alimentare și stilul de viață. Mai degrabă, se crede că genetica și factorii de risc de mediu joacă un rol principal aici. Dacă aveți un părinte sau un frate cu diabet zaharat de tip 1, aceasta înseamnă că aveți un risc mai mare de a dezvolta boala.

Poate fi prevenit diabetul de tip 1?

Oamenii de știință au căutat de mult o modalitate de a preveni sau de a vindeca complet diabetul de tip 1. În 2022, Food and Drug Administration (FDA) a aprobat un medicament pentru a încetini apariția diabetului de tip 1.

Diabetul de tip 2

Diabetul de tip 2 este o boală complexă, multifactorială, cu multe cauze și factori de risc diferiți. Unii factori de risc sunt legați de stilul de viață, cum ar fi lipsa de activitate fizică sau supraponderalitatea.

Alți factori de risc pentru diabetul de tip 2 includ:

  • Având prediabet (unde nivelul mediu al zahărului din sânge este ridicat, dar nu suficient de ridicat pentru a diagnostica diabetul).
  • Diabetul de tip 2 poate fi prevenit sau amânat prin modificări ale stilului de viață. Acestea includ alimentația sănătoasă, activitatea fizică regulată și pierderea în greutate dacă sunteți supraponderal.

Diabet zaharat de tip 1 vs tip 2

Diabetul de tip 1 este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar afectează capacitatea organismului de a produce insulină. Insulina este un hormon care ajută organismul să folosească glucoza din sânge ca combustibil și scade nivelul zahărului din sânge. Diabetul de tip 1 apare adesea în copilărie sau adolescență, dar se poate dezvolta la orice vârstă.

Diabetul de tip 2 este o boală cronică care se dezvoltă în timp. În diabetul de tip 2, există adesea rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că organismul dumneavoastră nu folosește insulina în mod corespunzător, ceea ce duce adesea la niveluri ridicate de zahăr din sânge.

De-a lungul timpului, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot dezvolta, de asemenea, o producție redusă de insulină și au nevoie de insulină ca parte a planului lor de tratament. Diabetul de tip 2 este cel mai adesea diagnosticat la adulți. Totuși, tot mai mulți copii și adolescenți sunt diagnosticați cu diabet de tip 2.

Recent Posts

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 minute ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

33 de minute ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

54 de minute ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

o oră ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

2 ore ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

2 ore ago

Citeste si: