Din cuprinsul articolului
Cartofii prăjiți reprezintă un aliment adorat de cei mici, dar și de adulți. Pare o mâncare banală, dar nocivă pentru sănătatea oamenilor.
Pentru că sunt mai ușor de gătit, mulți dintre noi preferăm cartofii congelați. Nutriționiștii vin explicații clare în ceea ce privește cartofii prăjiți.
Cartofii prăjiți congelați pot fi sănătoși dacă se alege sortimentul potrivit de cartofi. De preferat ar fi să alegem cartofi prăjiți fără grăsimi trans. Acești cartofi congelați nu conțin atât în grăsimi saturate și sodiu, scrie Moviebox.
Multă lume se întreabă de ce cartofii prăjiți de la restaurant au un gust atât de bun și de ce cei pe care îi fac acasă, nu ies la fel de buni. În primul rând, trebuie știut că mirosul pe care îl cunoaștem și îl iubim este, de fapt, mirosul de cartofi gătiți în untură de vită, o aromă atât de puternică încât face cartofii prăjiți să pară și mai gustoși. Aceasta este combinată cu un produs foarte nociv.
Cartofii prăjiți conțin multă grăsime și sare care pot crește riscul de boli cardiovasculare. În anii când acest aliment congelat intra pe piață, grăsimile trans (un tip de grăsime deosebit de nesănătos) nu fuseseră încă interzise în SUA.
Unul dintre cele mai puțin sănătoase aspecte ale acestor cartofi prăjiți constă în uleiul de soia hidrogenat în care sunt prăjiți. Acest ulei facilitează includerea grăsimilor trans în procesul de gătit.
Studiile din ultima vreme leagă consumul frecvent de cartofi prăjiți în ulei de soia hidrogenat de apariția a numeroase boli grave. Un nou studiu a descoperit o legătură între consumul frecvent de cartofi prăjiți și riscul crescut de moarte prematură.
În ciuda unor teorii care au circulat în ultimii ani, se pare că, totuși, cartofii prăjiți de la cunoscutul lanț de fast-food sunt din cartofi adevărați. Cu toate acestea, conțin și o mulțime de alte „lucruri” suplimentare.
Așadar, cartofii se fac cu ajutorul următoarelor „ingrediente”: ulei de soia, ulei de soia hidrogenat, aromă naturală de vită, grâu hidrolizat, lapte hidrolizat, acid citric, dimetilpolisiloxan, dextroză, pirofosfat acid de sodiu, sare, ulei de canola, ulei de porumb și TBHQ.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…