Cancerul este un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului. Fumatul este cauza a circa 22% din decesele cauzate de cancer.
Alte 10% se datorează obezității, unei diete necorespunzătoare, lipsei de activitate fizică și consumului de alcool. Un studiu recent a arătat că un aliment consumat la scară largă hrănește și dezvoltă celulele canceroase.
Adevărul despre cancer. Cine îl declanșează. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un consum zilnic de doar 25 de grame de zahăr, conținut natural în alimente. Mulți dintre noi însă consumăm zilnic și de patru ori mai mult. Sucurile de pe piață au extrem de mult zahăr. Un singur pahar conține două lingurițe. Nici dulciurile nu sunt recomandate în cantități mari.
Un consum mare de zahăr poate duce la probleme serioase de sănătate: obezitate, diabet, boli la ficatului și rinichilor sau îmbătrânire prematură.
Potrivit Nature Communications, Un studiu publicat recent a arătat că zahărul poate duce la creșterea mai rapidă a tumorilor și la răspâmdirea cancerului în organism. Cercetările au durat nouă ani, dar medicii nu pot spune cu certitudine dacă un consum mare de zahăr duce și la apariția cancerului. Este însă mai mult decât clar că poate agrava această boală care face ravagii în lume.
Fiecare dintre noi avem nevoie de energie, iar pentru asta avem nevoie de glucoză (zahăr). Acesta poate fi asimilată în organism din fructe sau anumite alimente. Problema este că și celulele canceroase se hrănesc tot cu zahăr. Ele absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase Studiul arată că tumorile cresc mai repede în cazul pacienților care consumă mult zahăr. Oamenii de știință numesc tot acest proces ”efectul Warburg”.
„Studiile au arătat cum consumul constant de zahăr hrănește celulele cancerigene și le dezvoltă. Descoperirea noastră reprezintă o verigă importantă pentru viitoarele studii, care vor putea avea o țintă precisă și relevantă”, a declarat profesorul Johan Thevelein, de la Universitatea Leuven, Belgia.
Așadar, s-a demonstrat încă o dată că zahărul este extrem de periculos și pentru creier. Acesta afectează celulele nervoase. Potrivit neurochirurgul Vlad Ciurea, „Zahărul este toxic”.
„Există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Eu folosesc fructe și miere. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase“, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.
De asemenea, un îndulcitor sintetic care se găsește în multe alimente poate distruge neuronii. Folosirea lui este interzisă în alimentele dedicate bebelușilor și copiilor mici.
„E 951 este un îndulcitor și potențiator de aromă sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul. Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altelei“, mai spune medicul.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…