Din cuprinsul articolului
Adevărul despre bolile de inimă. Există trei modalități prin care toată lumea își poate reduce propriul risc de boală.
Asiaticii reprezintă un sfert din populația lumii, dar 60% din totalul lor sunt diagnosticați cu boli de inimă. Cercetările specifice asiaticilor de sud sunt relativ noi, deoarece aceștia sunt subreprezentați în studiile medicale.
„Asiaticii de Sud tind să fie afectați de boli de inimă la o vârstă mai tânără decât caucazienii.
Vedem pacienți care vin la 20 de ani chiar și după ce au avut atacuri de cord, care nu au alți factori de risc cardiac evidenți”, a spus Jauhar. „Nu avem încă un răspuns”.
Deși Jauhar se află la un risc mai mare ca medic american din Asia de Sud, cardiologul a împărtășit 3 modalități prin care toată lumea își poate reduce propriul risc, inclusiv modalități prin care el însuși face acest lucru:
Statinele pot reduce riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral la persoanele cu risc ridicat.
Fiind o persoană care prezintă un risc mai mare de boli de inimă, Jauhar ia statine, o pastilă cu prescripție medicală care împiedică organismul să producă un tip de colesterol care poate cauza acumularea de plăci în artere.
„Există un anumit beneficiu în a lua medicamente pentru prevenirea primară, mai ales atunci când aveți factori de risc semnificativi, cum ar fi faptul că sunteți de origine sud-asiatică”, a spus el.
Statinele sunt singurele medicamente care scad colesterolul asociate direct cu reducerea riscurilor de atac de cord sau accident vascular cerebral, iar datele studiilor randomizate sugerează că medicamentele reduc riscul de evenimente cardiovasculare cu aproximativ 25%, a raportat anterior Insider.
Acestea sunt recomandate persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani care prezintă un risc de cel puțin 7,5% de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare în următorii 10 ani. Un cardiolog vă poate ajuta să determinați dacă aveți un risc suficient de ridicat, a spus Jauhar.
Cardiologul iese la alergat în fiecare zi pentru a face față stresului.
Jauhar a spus că, deși nu a crescut deosebit de atletic, a prioritizat alergarea la vârsta adultă și o face în fiecare zi.
Cultura sud-asiatică ar fi putut, din punct de vedere istoric, să descurajeze femeile să facă exerciții fizice, a spus Jauhar, deoarece accentul pus de societate pe familie ar putea descuraja o femeie să își ia timp pentru ea însăși în detrimentul grijii pentru comunitatea sa.
Dar atât bărbații, cât și femeile din Asia de Sud ar putea beneficia de mai multe exerciții fizice. O lucrare din 2021 a constatat că americanii de origine indiană fac mai puține exerciții fizice decât albii, în ciuda unor cercetări care sugerează că asiaticii de sud trebuie să facă mai multe exerciții fizice decât cele recomandate pentru a scădea riscul de probleme cardiace.
Nenumărate studii indică faptul că mai multe exerciții fizice pot îmbunătăți sănătatea inimii pentru toată lumea. Persoanele care fac orice fel de exerciții de întărire a mușchilor timp de 30 până la 60 de minute pe săptămână au fost semnificativ mai puțin susceptibile de a muri din cauza bolilor de inimă într-un studiu din 2022. O altă lucrare, publicată în 2016 în revista Circulation, a constatat că femeile tinere care au petrecut mai mult de 150 de minute din timpul lor liber făcând exerciții fizice au avut un risc cu aproximativ 25% mai mic de boli coronariene.
Obținerea unei înălțimi a alergătorului îi oferă, de asemenea, lui Jauhar claritate mentală și îl ajută să facă față stresului, un alt factor de risc pentru bolile de inimă, spune el.
Jauhar își rezervă gustările și deserturile prăjite pentru ocazii speciale.
Jauhar a spus că mănâncă o dietă mediteraneană, despre care cercetările au arătat în mod constant că poate reduce riscul de boli cronice și mortalitatea generală.
Dieta sa constă în pește, nuci, leguminoase, ulei de măsline, fructe și legume. El tinde să nu mănânce alimente procesate și optează pentru mâncăruri care „arată ca niște alimente integrale”.
Jauhar a spus că dieta tradițională din Asia de Sud ar putea contribui la riscul de boli de inimă, deoarece mâncărurile ar putea avea legume prea fierte și exces de ulei sau ghee, dar aceste teorii sunt „speculative” fără mai multe cercetări.
Jauhar mănâncă în continuare alimente tradiționale din Asia de Sud, dar a redus consumul de curry făcut cu carne roșie, cum ar fi carnea de oaie sau de berbec. El spune că mai mănâncă din când în când o samosa prăjită, dar tinde să rezerve gustările și deserturile tradiționale pentru ocazii speciale.
Dar cardiologul a adăugat că va mânca un bol de înghețată dacă vrea: „Nu sunt perfect”.
În general, dacă sunteți îngrijorat de riscul de boli de inimă, Jauhar recomandă să vizitați un cardiolog care poate efectua teste pentru a verifica dacă există anomalii în sânge și în artere și care poate vorbi despre schimbări ale stilului de viață specifice pentru dumneavoastră, potrivit Insider.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…