Există preconcepţia că bananele îngraşă, din cauză că în cazul celorlalte fructe, substanţele nutritive se află fie în coajă, fie în pulpă, fie în seminţe. Foarte mulţi medici nutriţionişti condamnă bananele deoarece răspunsul la insulină este foarte rapid atunci când sunt consumate
Cel mai bine este să ne uităm la indicele glicemic, deoarece, cu cât un aliment se descompune în zahăr pe care îl preia sângele mai repede cu atât este mai bogat caloric şi mai puţin nutritiv. Alimentelele care au indicele 75 sunt considerate bogate caloric, iar de asta, se transformă mult mai rapid în zahăr faţă de banane care au un aport glicemic scăzut : 62.
Beneficii
- Bananele reduc riscul de infarct, cancer şi diabet
Zahărul din ele este rafinat şi nu procesat ca cele din alimentele din comerţ. De aceea, bananele pot fi consumate după exerciţii fizice intense deoarece conţin proteine sau se pot face prăjituri, spre exemplu, celebrele clătite.
A.