Categories: Stil de viaţă

Adevărul despre alimente. Prof. Mencinicopchi: În smântână se pune cretă, iar în miere se pune clei de oase!

Adevărul despre alimente. Este posibil să îți dai interesul să mănânci cât mai sănătos, însă eforturile tale pot fi în zahar din cauza unor producători, care „falsifică” alimentele.

Mâncărurile despre care crezi că sunt sănătoase în general, se pot transforma într-un real pericol din cauza aditivilor.

Orezul alb cu carne, cartofii prajiti, prajiturile si hamburgerii sunt doar cateva dintre alimentele pe care Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne sfatuieste sa le evitam.

In cartea sa, „Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?”,  prof. Mencinicopschi dezvăluie felul în care anumite alimente pot fi „falsificate”

Laptele se „falsifica” prin adaugarea de apa, prin extragerea grasimilor si prin amestecul diferitelor tipuri de lapte.

De asemenea, unii producatori obisnuiesc sa mascheze defectele sau sa previna alterarea cu ajutorul conservantilor sau al substantelor de neutralizare.

In smantana se adauga, uneori, faina, gelatina, lapte batut, albus de ou si chiar creta sau gips, ne atentioneaza prof. Mencinicopschi.

Nici untul nu este intotdeauna „curat”

„Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe baza de grasimi hidrogenate, nocive pentru sanatate, obtinute din uleiuri vegetale sau din grasime de peste dezodorizata. Untul mai poate fi falsificat cu untura de porc sau seu de vita”, a explicat directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Branzeturile sunt modificate prin inlocuirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animala, adica praf din albus de ou, plasma sanguina, proteine vegetale din mazare, cereale sau soia. In miere poti gasi indulcitori, fie naturali, fie artificiali. De asemenea, mierea se ingroasa cu amidon, gelatina sau chiar cu clei de oase.

Te gandeai ca macar carnea nu poate fi contrafacuta? Te-ai inselat. Cand pregatesti o friptura la cuptor este posibil sa tii in mana carne dezosata mecanic.

Producatorii nu vor sa piarda nimic, asa ca ceea ce ramane pe oase dupa dezosarea manuala este recuperat prin procedee mecanice.

Numai ca aceasta carne are o valoare biologica si microbiologica scazuta, dupa spusele prof. dr. Mencinicopschi. Mai mult, carnea provenita de la un animal este adesea amestecata cu cea de la alt animal.

Cand cumperi carne de porc, gandeste-te ca s-ar putea sa aiba in ea si bucati provenind de la cal sau magar. Carnea tocata, dar si carnatii, salamul, mezelurile, sunt falsificate prin adaugarea de componente inferioare (sorici, tendoane, aditivi, soia, etc.), scrie GânduridinIerusalim.

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

5 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

35 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

45 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: