Din cuprinsul articolului
Adăugarea acestui produs în timpul gătitului va reduce caloriile din orez cu 50%! De acum poți mânca orez chiar dacă ești la dietă. Cercetătorii de la Colegiul de Științe Chimice din Sri Lanka au venit cu o modalitate prin care reduce caloriile din orez cu 50%!
Orezul este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globului. Consumul acestui aliment oferă mai mult de 20% din caloriile consumate la nivel mondial, fiind foarte răspândit în Asia și America Latină.
În ciuda popularității sale, acest produs nu este considerat cu adevărat util pentru cei care vor să slăbească. Orezul conține mulți dintre așa-numiții carbohidrați goi, care contribuie la formarea depozitelor de grăsime.
Datorită acestei metode, vei reduce conținutul de calorii al orezului de 2 ori! În plus, orezul se saturează perfect și lasă o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.
Cercetătorii din Sri Lanka au descoperit o modalitate de a crește procentul de amidon rezistent din orez. Tot ceea ce trebuie să faceți este să adăugați în orez o cantitate mică de grăsime.
Începeți să gătiți orezul în mod tradițional. Imediat ce apa fierbe, adaugați putin ulei de cocos (aproximativ 3% din greutatea cerealelor). Și când orezul este gata, puneți-l la frigider pentru 12 ore.
Datorită acestei proceduri simple, structura amidonului din orez se va schimba. Va deveni rezistent și își va pierde conținutul caloric.
O cereală, la bază, integrală. Trecut printr-un proces de rafinare, bobul de orez (care este alcătuit din trei componente principale: tărâțe fibroase, germen nutritiv și endosperm bogat în carbohidrați) pierde tărâțele și germenul, cele mai nutritive părți ale acestei cereale. De ce se supune orezul unui asemenea procedeu care îi ia din substanțele nutritive? Scopul acestui procedeu este de a-i îmbunătăți gustul, de a-i prelungi termenul de valabilitate și de a-l face mai rapid de gătit.
Există diferite tipuri de orez cu compoziții nutriționale diferite, însă, în general, orezul integral este o sursă excelentă de magneziu, fosfor, mangan, seleniu, fier, acid folic, vitamina B1. Și dacă tot vorbim despre ce conține, să amintim și de arsenic, potrivit hotnews.ro.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…