Categories: Stil de viaţă

Adăugarea acestui produs în timpul gătitului va reduce caloriile din orez cu 50%

Adăugarea acestui produs în timpul gătitului va reduce caloriile din orez cu 50%! De acum poți mânca orez chiar dacă ești la dietă. Cercetătorii de la Colegiul de Științe Chimice din Sri Lanka au venit cu o modalitate prin care reduce caloriile din orez cu 50%!

Orezul este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globului. Consumul acestui aliment oferă mai mult de 20% din caloriile consumate la nivel mondial, fiind foarte răspândit în Asia și America Latină.

În ciuda popularității sale, acest produs nu este considerat cu adevărat util pentru cei care vor să slăbească. Orezul conține mulți dintre așa-numiții carbohidrați goi, care contribuie la formarea depozitelor de grăsime.

Orez pentru pierderea în greutate

Datorită acestei metode, vei reduce conținutul de calorii al orezului de 2 ori! În plus, orezul se saturează perfect și lasă o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.

Cercetătorii din Sri Lanka au descoperit o modalitate de a crește procentul de amidon rezistent din orez. Tot ceea ce trebuie să faceți este să adăugați în orez o cantitate mică de grăsime.

CUM SĂ REDUCEȚI CONȚINUTUL DE CALORII AL OREZULUI

Începeți să gătiți orezul în mod tradițional. Imediat ce apa fierbe, adaugați putin ulei de cocos (aproximativ 3% din greutatea cerealelor). Și când orezul este gata, puneți-l la frigider pentru 12 ore.

Datorită acestei proceduri simple, structura amidonului din orez se va schimba. Va deveni rezistent și își va pierde conținutul caloric.

Ce este orezul și ce conține?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O cereală, la bază, integrală. Trecut printr-un proces de rafinare, bobul de orez (care este alcătuit din trei componente principale: tărâțe fibroase, germen nutritiv și endosperm bogat în carbohidrați) pierde tărâțele și germenul, cele mai nutritive părți ale acestei cereale. De ce se supune orezul unui asemenea procedeu care îi ia din substanțele nutritive? Scopul acestui procedeu este de a-i îmbunătăți gustul, de a-i prelungi termenul de valabilitate și de a-l face mai rapid de gătit.

Există diferite tipuri de orez cu compoziții nutriționale diferite, însă, în general, orezul integral este o sursă excelentă de magneziu, fosfor, mangan, seleniu, fier, acid folic, vitamina B1. Și dacă tot vorbim despre ce conține, să amintim și de arsenic, potrivit hotnews.ro.

Recent Posts

Țara condamnată la CEDO, după ce o femeie a primit transfuzii împotriva voinței sale

Țara condamnată la CEDO, după ce o femeie a primit transfuzii împotriva voinței sale. Curtea…

6 minute ago

Cum să scapi de ambalajele SGR fără să ieși din casă. Aplicația care te ajută să reciclezi de la domiciliu. „Reciclarea nu ar trebui să fie o corvoadă”

Aplicația care colectează ambalajele SGR la domiciliu. O companie din Iași a dezvoltat o aplicație…

36 de minute ago

Superluna plină schimbă karma zodiilor. Atenție la zvonuri și gafe! Certurile pot fi fatidice

Superluna plină din 18 septembrie e marcată de un fenomen astronomic rar: o lună plină,…

o oră ago

Horoscop 18 septembrie 2024. Leu, vei avea o zi excelentă. Berbec, energia ta este la cote maxime

Horoscop 18 septembrie 2024. Leu, vei avea o zi excelentă. Berbec, energia ta este la…

11 ore ago

Studiu. Produse de îngrijire, periculoase pentru copii: Le perturbă hormonii

Studiu. Copiii care folosesc aceste produse de îngrijire sunt expuși la niveluri mari de ftalați…

11 ore ago

Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar

Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar. Schimabrea anotimpului ne poate crea probleme de…

12 ore ago

Citeste si: