Categories: Ştiri sănătate

Adaugă acest fruct peste ovăz și vezi ce se întâmplă cu memoria ta

Fulgii de ovăz sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun. Una dintre proprietățile lor utile este îmbunătățirea memoriei, care poate fi crescută datorită unui fruct.

În ultimul deceniu, medicii au fost alarmați de creșterea bolilor cerebrale care apar la tineri. De aceea este recomandat să consumi produse care ajută la promovarea atenției și a concentrării, potrivit The Health Site.

Fulgi de ovaz cu afine, ajuta la eliminarea „ceței” din creier

Sursa foto: arhiva doctorul zilei

Antioxidanții din afine pot ajuta la reducerea stresului oxidativ

Adăugarea de afine la fulgii de ovăz va ajuta la eliminarea „ceței” din creier de care se plâng mulți oameni, mai scrie publicația. Micul dejun cu fulgi de ovaz preparat prin fierbere singur poate îmbunatati digestia, ajuta la reducerea greutatii si a nivelului de zahar din sange.

Puteți adăuga aproape orice. Iar cel mai util supliment pentru sănătatea creierului și funcțiile cognitive sunt afinele. Aceste fructe bogate în fibre reduc ceața creierului și susțin funcția cognitivă care scade odată cu vârsta. S-a demonstrat că o doză zilnică de afine reduce riscul de boli ale creierului.

Pe măsură ce îmbătrânim, creierul începe în mod natural să îmbătrânească, ceea ce duce la tulburări cognitive. Cu toate acestea, antioxidanții din afine pot ajuta la reducerea stresului oxidativ, a inflamației și a riscului de boli Alzheimer și Parkinson.

Flavonoidele conținute de acest fruct se pot acumula în zonele creierului responsabile de funcțiile sale, încetinind potențial îmbătrânirea acestuia. Principalul avantaj al acestui fruct sunt antioxidantii sai.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Afinele, un excelent antibiotic natural și antiseptic

Ele afectează dezvoltarea tumorilor la nivel celular, reducând factorii de formare a acestora, adică reprezintă o bună prevenire. Pe lângă fructele menționate, acești antioxidanți sunt prezenți și în alte legume și fructe: mere, struguri negri, varză roșie, dar din punct de vedere cantitativ este mult mai puțin.

Afinele conțin mulți nutrienți importanți: carbohidrați, potasiu, magneziu, fier, cupru și fosfor. Acidul pantotenic, care favorizează un metabolism mai bun, este conținut și în afine, precum și în următoarele vitamine: A, C, B1, B6, vitamina PP.

În plus, aceste fructe mici conțin pectine, care curăță intestinele de toxine și săruri metalice. Afinele sunt un excelent antibiotic natural și antiseptic. Sunt utile și în tratamentul tusei. Se folosesc atât fructele în sine, cât și un decoct din frunze.

Recent Posts

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 minute ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

34 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

o oră ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

2 ore ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

3 ore ago

Citeste si: