Din cuprinsul articolului
Ouăle sunt un fel de mâncare preferat de mulți. Dar puțini oameni știu că poate deveni un mijloc excelent de a pierde în greutate: trebuie doar să le pregătiți corect, adăugându-le ingredientele potrivite.
Mai precis, trebuie să adăugați un singur produs la omletă. Sosul iute chili sau ardeiul iute roșu macinat este secretul. O jumătate de linguriță din condimentul ales este suficientă pentru două ouă.
Condiment ce ajuta la arderea grăsimilor
Astfel, kilogramele tale vor dispărea de 2 ori mai repede, potrivit profesorului Richard Mathes. Cu acest mic dejun, organismul va obține proteinele necesare, senzația de foame va rămâne suprimată mult timp, iar ardeiul va accelera arderea caloriilor.
Cercetătorii americani de la Universitatea Purdue asociază această proprietate a condimentului cu capsaicina, care este conținută în ardeiul roșu. Potrivit acestora, această substanță stimulează pierderea în greutate la nivel molecular.
„Am descoperit că consumul de ardei roșu ajută la controlul poftei de mâncare și la arderea mai multor calorii după masă, în special pentru cei care nu consumă acest condiment în mod regulat”, spune Richard Mathes, nutriționist.
Risc mic de a dezvolta boala Alzheimer
Acest mic dejun satura mult timp si ofera organismului substantele necesare organismului. Conținutul caloric al felului de mâncare este de aproximativ 230-300 de calorii, în funcție de numărul de ouă și cantitatea de ulei – 1 ou conține 60-70 de calorii. Colina, care este conținută în ou, stimulează activitatea creierului, îmbunătățește memoria, reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și alte patologii ale creierului.
Persoanele ale căror activități sunt asociate cu un stres mental ridicat li se recomandă să consume acest aliment cel puțin o dată pe săptămână.
Oul furnizează organismului proteine și aminoacizi – ei ajută corpul uman să-și construiască mușchii.
Produsul conține o cantitate mare de vitamina A, care are un efect benefic asupra sănătății ochilor și a vederii. Această vitamină previne dezvoltarea cataractei și a miopiei. In plus, preparatul discutat este bogat si in alte vitamine si minerale utile pentru piele, par si unghii.
Gălbenușul conține substanța luteină, un antioxidant important și pentru vedere. O cantitate mare de luteină se găsește în retină, în zona maculei. Odată cu vârsta, cantitatea de luteină scade, degenerează, scade acuitatea vizuală. Consumul regulat de ouă omletă va ajuta la prevenirea schimbărilor de vedere legate de vârstă.
Calciul și fosforul conținute în partea proteică a oului întăresc oasele și ajută la prevenirea osteoporozei. Persoanele care suferă de această boală sunt chiar sfătuite să folosească coji de ouă măcinate, deoarece sunt bogate în aceste substanțe. Proteina din ou conține, de asemenea, vitamina D, care îmbunătățește absorbția calciului și fosforului și participă la procesele importante de viață ale organismului.