Familia regală britanică și peste 2.000 de persoane în doliu s-au adunat luni la Westminster Abbey pentru funeraliile reginei Elisabeta. Aceștia i-au adus un omagiu monarhului cântând „God Save the King”, însă unii telespectatori cu ochi de vultur au spus că prințul Harry nu s-a alăturat familiei regale.
Prințul Harry a fost acuzat că nu a cântat „God Save The King”, imnul național de fapt al Regatului Unit, la funeraliile reginei.
Un scurt clip în care se pare că prințul nu cântă a devenit viral pe Twitter și pe alte platforme de socializare.
Acesta îl arată pe ducele de Sussex privind în jur și nepronunțându-se frecvent pe gură. Comportamentul său a stârnit o avalanșă de discuții online.
Mulți utilizatori de Twitter l-au acuzat pe prinț că este „lipsit de respect”.
Utilizatorul a scris: „Prințul Harry nu cântă imnul național”. Unii utilizatori și-au exprimat dezamăgirea față de acțiunile Prințului Harry în comentariile la postare, însă alții i-au luat apărarea spunând că îl vedeau cântând.
„Dați-i o șansă. S-a schimbat de când a cântat-o ultima dată – încă nu a învățat noile cuvinte”, a scris un utilizator în secțiunea de comentarii a postării.
Un altul a spus: „Văd buzele lui Harry mișcându-se. Evident că nu cântă ca la karaoke, dar formează clar sunetul „Qu” și închide gura la sfârșit”.
Un al treilea utilizator a comentat: „Nici Edward nu cânta. Cred că uneori e greu să cânți când ești emoționat”.
Harry a stat în spatele tatălui său, regele Carol al III-lea, al reginei consort și al mamei sale vitrege, Camilla. El a avut-o pe soția sa Meghan Markle alături de el pe tot parcursul slujbei, potrivit ndtv.com.
Înmormântarea Reginei Elisabeta a avut loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey. La scurt timp după aceasta, este așteptat ca Regele Charles să ia decizii oficiale cu privire la titlurile pe care le vor deține copiii lui Harry și Meghan, Archie și Lilibet, ceea ce, potrivit rapoartelor, ar putea lega sau rupe definitiv aceste relații de familie.
Cum va fi împărțită moștenirea Reginei Elisabeta a II-a a Angliei
„The Sunday Times” a estimat-o – din moment ce regina nu a dezvăluit-o niciodată – o sumă de aproximativ 370 de milioane de lire sterline (aproximativ 426 de milioane de euro). În plus, a lăsat 32.000 de lebede, cai, terenuri, proprietăți și bijuterii, printre alte bunuri, de distribuit.
Fiul reginei Elisabeta a II-a, Charles al III-lea, tocmai a fost proclamat moștenitor al Coroanei, dar încă nu se știe ce se va întâmpla cu averea privată a mamei sale, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, conform cadenaser.com
Charles va moșteni 15% din profiturile de la Crown Estate
Ceea ce se știe în acest moment este că Charles va moșteni 15% din profiturile de la Crown Estate, o afacere independentă a coroanei care strânge proprietăți și terenuri în Regatul Unit, și bijuteriile reginei, evaluate la 3.424 milioane euro – 3.000 milioane de lire sterline.
15% din beneficiile moșiei regale îi corespund, pe lângă o extindere de 38 de milioane de euro – 34 de milioane de lire sterline – pentru renovarea Palatului Buckingham, un set de terenuri, licențe de parcuri eoliene și proprietăți precum Ducatul de Lancaster, printre altele.
El va primi și „subvenția suverană”, bani care acoperă întreținerea palatelor, călătoriile, securitatea și personalul. Regina mai deține o colecție de timbre Regele George al V-lea și un grajd cu care a câștigat peste opt milioane de euro, pe lângă 32.000 de lebede, delfini, balene și alte animale marine de care noul rege se va ocupa.
Toate aceste bunuri vor fi ale sale fără să plătească impozite, întrucât moștenirile care trec de la suveran la suveran nu plătesc cele 40% care se aplică moștenirilor care depășesc 325.000 de lire sterline —370.000 de euro—, conform legislației britanice.
Testamentul familiei este secret, așa că nu se știe sigur ce se va întâmpla cu restul bunurilor personale ale Reginei, inclusiv cu Castelul Balmoral, unde a murit monarhul, și Castelul Sandringham, precum și cu colecții importante de bijuterii și timbre.
Principalele mass-media britanice presupun că regina a făcut modificări de ultim moment în testamentul ei. Una dintre cele mai mari beneficiare ale acestor schimbări ar putea fi Kate Middleton, soția prințului William, care ar fi fost inclusă în ultimul testament al reginei, în timp ce printre cei vătămați ar putea fi Harry și Meghan Markle, din cauza rupturii lor cu Coroana. Atât ei, cât și copiii lor, Archie și Lilibeth, ar putea rămâne fără niciunul dintre obiectele de colecție valoroase care compun patrimoniul Elisabetei a II-a.
La rândul lor, pare clar că Prinții Andrew, Edward sau Prințesa Ana vor moșteni o parte din colecția de bijuterii. În plus, este de așteptat ca proprietatea castelelor să fie împărțită între ei. Cu toate acestea, moștenirea pe care regina o va lăsa ca moștenire lui Andrew și fiicelor sale, Beatriz și Eugenia, ar putea fi compromisă de scandalurile sexuale care au pătat imaginea ducelui de York.