Din cuprinsul articolului
Unele dintre cele mai izbitoare imagini ale pandemiei de coronavirus sunt ale medicilor și asistentelor care își arată fețele învinețite și iritate ca urmare a purtării unei măști de protecție timp de multe ore.
Pe măsură ce majoritatea oamenilor poartă mască de protecție pe față pentru a se proteja pe ei îșiși și pe ce cei din jur, unii au descoperit că au început să se confrunte cu probleme ale pielii.
„Măștile faciale, atunci când sunt purtate și montate corespunzător, creează un sigiliu presurizat, astfel încât să nu intre aer și … crește temperatura și umiditatea în jurul nasului și gurii”, a declarat Dr. Orit Markowitz, director și medic de cancer de piele la Spitalul Mount Sinai în New York.
Aceste schimbări de stare și climă pot cauza probleme. „Presiunea constantă de la mască, căldura și transpirația descompun structura pielii, provocând iritații, umflături și compromite structura pielii, care poate experimenta coșuri, linii traumatice și decolorarea pielii”, a spus Markowitz.
Asistentele și medicii poartă un tip specific de mască, de o calitate superioară a ceea ce purtăm noi zi de zi. „Măștile chirurgicale pot provoca iritații fizice asupra pielii, datorită texturii aspere a măștii. În plus, microbii pe care îi expirăm în mască, sunt și ei împrăștiați pe întreaga suprafață a pielii.”, a declarat Rachel Pontillo, estetician autorizat, make-up artisy și autor al cărții„ Iubește-ți pielea, iubește-te pe tine.”
Dar și măștile nechirurgicale au propriile probleme inerente. „Deși măștile de țesături au o textură mai moale, totuși pot provoca uscăciune, ceea ce duce la iritații, deoarece multe țesături utilizate (cum ar fi amestecurile de bumbac) absorb uleiurile noastre naturale”, a spus Pontillo. Rezidurile din detergentul de rufe și balsamurile pot duce, de asemenea, la înfundarea porilor și de aici procesul de iritare în contact cu masca.
Purtarea unei măști poate provoca transpirația feței, ceea ce poate duce la erupții – mai ales pentru persoanele care sunt deja predispuse la acnee. Cel mai bun mod de a aborda problema este printr-un tratament la fața locului, potrivit Cinthiei Lomeli, estetician celebru.
„Tratarea la fața locului cu o cremă de zinc va ajuta la reducerea roșeții și a inflamației cauzată de acnee”, a declarat Lomeli.
„Persoanele cu pielea sensibilă pot fi predispuse la uscăciune și roșeață incomode pe suprafața purtării măștii”, a spus Pontillo. „Acest lucru ar putea duce la o erupție cutanată și solzoasă (similară cu eczemele), mâncărime, datorită absorbției și expunerii la substanțe chimice și microbi necunoscuți”, a continuat Pontollo.
Când ajungi acasă, scoate-ți masca cât de repede poți, a sugerat Pontillo. „Spălați-vă fața și aplicați o cremă hidratantă liniștitoare (ceva cu aloe vera ar fi ideal)”, a spus ea.
Persoanele care au deja afecțiuni cutanate inflamatorii sau cronice, cum ar fi rozacee, eczeme, psoriazis etc., sunt susceptibile să experimenteze accentuarea acestor simptome.
Dacă pielea se umflă de la presiunea și etanșeitatea măștii sau de la purtarea măștii timp îndelungat, aplicați o compresă rece. Acest lucru poate fi repetat de câte ori este nevoie pentru a reduce umflarea.
Dacă cineva suferă de vânătăi în urma orelor lungi de purtare a măștii, ar trebui să aplice cremă de arnică sau gel de arnică. „Arnica ajută la reducerea vânătăilor și poate preveni și apariția acestora”, a spus Lomeli.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…