Din cuprinsul articolului
Alimente alcaline. Acidul si nivelul alcalin sunt masurate pe o scala a pH-ului, astfel ca o crestere a aciditatii determina scaderea pH-ului si instalarea acidozei, in timp ce o crestere a alcalinitatii face ca nivelul ph-ului sa creasca si deci, sa apara alcaloza.
In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 – usor alcalin. Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina. Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort si in acest sens, doctorul imunolog Tania Bejan sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide. Aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele.
Dieta alcalina:
• Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare,chilli, asparagus etc)
• Fructe ( avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc )
• Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc)
• Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc)
• Ulei (de in, de avocado, de cocos etc)
• Germeni (de soia, de ridiche,de broccoli, de Quinoa, etc)
• Verdeata (mladite de grau,de orz,ovaz, pir tarator, coada calului etc)
• Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc)
• Ceaiuri (negru, alb, verde)
• Carne (vitel, porc, peste, vanat, midii, carnati, slanina etc)
• Lactate (unt,branza,lapte,zer,frisca, branza de soia)
• Oua
• Indulcitori (zaharina, zaharoza, sucraloza, miere,sirop de artar,roscove, sirop de fructoza)
• Bauturi ( energizante, cafea, ceai negru, pasteurizate, cacao etc)
• Sosuri (maioneza, wassabi, mustar, ketchup)
In ceea ce priveste alimentatia zilnica si alcalinitatea acesteia, doctorul imunolog Tania Bejan explică:
• “Daca doriti sa ramaneti curand insarcinata, orientati-va alimentatia spre una de tip alcalin, bogata in alimente proaspete si sanatoase, in proportie de 80%, deoarece o astfel de dieta poate determina adesea scaderea nivelului de infertilitate” .
• “Marul, portocala, banana – consumate dimineata pe stomacul gol – au efect alcalin, insa consumate seara vor produce senzatia de “arsura la stomac”. Mai mult decat atat, mancate corect, aceste fructe aduc beneficii unice sistemului imunitar, cresc productia de imunoglobuline care protejeaza impotriva virusurilor”
• Evitarea alimentelor procesate precum: paine, paste,cereale, cafea, zahar, produsele in conserva, deoarece contribuie la inducerea starii de hiperaciditate. Astfel, alimentele integrale si neprocesate aduc cele mai multe beneficii pentru mentinerea unui pH echilibrat al sangelui.
• “ Daca sunteti adeptii unei dietei raw, desi nu sunt multe alimente acide incluse in aceasta dieta, va puteti baza pe banane, coacaze, mure, prune, orez brun, dovleac, cacao sau fistic”
Problema alimentatiei si atentia pe care aceasta o necesita are o importanta cu atat mai mare in cazul femeilor insarcinate.
Citește și: Medic american: ”Aciditatea este cauza tuturor bolilor.” Iată cum vă puteți alcaliniza organismul
Alimentele care elimină acidul uric în exces
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…