Acid uric crescut: 5 legume care pot crește nivelul de acid uric din corpul tău
Acidul uric este o substanță care se produce în timpul descompunerii purinelor care se găsesc în unele alimente și se formează, de asemenea, în corpul dumneavoastră. Cu toate acestea, sângele duce acidul uric în urină, unde părăsește corpul dumneavoastră, dar când există un nivel ridicat de acid uric în corpul dumneavoastră, acesta nu se îndepărtează complet din organism și provoacă diverse probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, umflarea articulațiilor, greață etc.
Se crede că anumite legume sunt sănătoase, dar pot crește nivelul de acid uric din organism. Iată câteva dintre legumele la care ar trebui să fii atent pentru a controla acidul uric din organism.
Aflați ce legume pot crește nivelul de acid uric, ceea ce duce la hiperuricemie și crize de gută. Descoperiți ce să evitați pentru a gestiona eficient guta.
1. Spanac
Spanacul este considerat a fi foarte hrănitor, dar conține niveluri ridicate de purine și, atunci când se metabolizează, se transformă în acid uric ridicat. Consumul excesiv de spanac poate crește nivelul de acid uric din sânge și poate duce la crize de gută. Deci o persoană trebuie să înțeleagă și să fie conștientă dacă se luptă deja cu acid uric ridicat.
2. rosii
Roșiile, legumele utilizate în mod obișnuit în gospodăriile indiene, sunt cunoscute pentru că provoacă crize de gută datorită conținutului de glutamat, în ciuda faptului că sunt sărace în purine. Glutamatul crește nivelul de acid uric din sânge, făcând roșiile riscante pentru cei care gestionează niveluri ridicate de acid uric.
3. Linte
Lintea este cunoscută pentru un conținut ridicat de proteine și este considerată o dietă sănătoasă, dar numai dacă este gătită cu procesul corect. Lintea conține niveluri scăzute până la moderate de purine care se descompun în acid uric. Se recomandă să mănânci linte cu moderație dacă te lupți deja cu gută sau cu acid uric ridicat.
4. Ciuperci
Ciuperca conține o cantitate moderată de purină și această purină crește atunci când este metabolizată pentru a crește nivelul de purină din sânge. Pentru pacientii cu guta, se recomanda evitarea sau limitarea consumului de ciuperci pentru a preveni agravarea afectiunii. În schimb, încercați alte alimente care sunt sănătoase pentru gută.
5. Sfeclă
Sfecla roșie este considerată sănătoasă pentru miile de beneficii pentru sănătate, dar poate crește și nivelul de purine din sânge datorită conținutului său ridicat de oxalat. Nivelul ridicat de oxalat poate crește acidul uric în organism și poate duce la erupții intestinale. Pacienții cu gută sunt sfătuiți să evite sfecla roșie sau să limiteze utilizarea acesteia. Disclaimer: acest conținut, inclusiv sfaturi, oferă numai informații generice. Nu este în niciun caz un substitut pentru o opinie medicală calificată, potrivit thehealthsite.com.
Cristian Terheș este candidatul susținut de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) la alegerile prezidențiale…
În urma dezastrului provocat de inundațiile severe din Comunitatea Valenciană, Spania, Ministerul Afacerilor Externe din…
Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri, a anunţat că tatăl lui, Silviu…
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci în toată țara, în special…
Această plantă care se găseşte din belşug şi în România ajută la combaterea răcelilor și…
În decembrie 2024, peste 2.200.000 de pensionari din România vor beneficia de o creștere de…