Din cuprinsul articolului
Ghimbirul a fost folosit ca medicament în China antică de câteva milenii. Poate fi o alternativă eficientă la multe medicamente. Ghimbirul este o plantă care conține nutrienți și compuși bioactivi care oferă un sprijin incredibil pentru sănătatea fizică și mentală a corpului nostru.
Cu toate acestea, există 4 grupuri de persoane pentru care utilizarea acestei plante este strict contraindicată. Este vorba de:
Persoane subponderale
Se știe că ghimbirul ajută la combaterea obezității și a hipoglicemiei. Studiile au arătat că extractul de ghimbir reduce semnificativ greutatea corporală, așa că nu este recomandat persoanelor cu această greutate, scrie Healthline.
Femei însărcinate
Ghimbirul conține stimulenți puternici, ideali pentru mușchi și sistemul digestiv, dar în cazul femeilor însărcinate poate duce la naștere prematură. Evitați ghimbirul, mai ales în ultimele luni de sarcină.
Persoanele cu tulburări de sânge
Hemofilia este o afecțiune genetică rară în care capacitatea sângelui de a coagula este mult redusă, adică. pacienții pot sângera abundent chiar și cu răni minore. Ghimbirul stimulează circulația sângelui, așa că nu este bine pentru cei care suferă de tulburări de sânge.
Persoanele care iau anumite medicamente
Dacă suferiți de hipertensiune arterială sau diabet și luați medicamente pentru a vă îmbunătăți starea, este recomandat să opriți imediat ghimbirul. Scade tensiunea arterială și subțiază sângele, astfel încât interacțiunile medicamentoase le pot crește efectele și pot fi foarte periculoase pentru sănătate.
CUM SA PASTREZI GHIMBIRUL PROASPAT MAI MULT TIMP
Ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate asa ca nu ar trebui sa lipseasca sub nicio bucatarie. Tocmai de aceea este important sa-l depozitezi bine daca vrei sa-l folosesti proaspat fie intr-o reteta sau chiar sub forma de cea.
Atunci cand il depozitezi in mod corespunzator poate ramane proaspat timp de mai multe saptamani. Iar cand nu o faci cum trebuie, ghimbirul tau se usuca in cateva zile si isi pierde din savoare si din caracteristicile sale unice.
Primul pas pentru pastrarea unui ghimbir de calitate este sa stii cum sa alegi cel mai bun produs. Selecteaza ghimbirul cu o coaja matasoasa, cu o textura ferma si care pare mai greu decat marimea sa. Evita bucatile moi, incretite sau care par mucegaite.
Cea mai buna modalitate de depozitare a ghimbirului
Pune ghimbirul intreg, necojit intr-o punga de plastic resigilabila, din care ai scos aerul si baga-l in frigider. Daca ai taiat o bucata din ghimbir, asigura-te ca este uscat stergandu-l cu un servetel din hartie inainte de a-l pune in punga.
Daca ghimbirul este decojit il poti depozita la fel insa ar trebui sa stii ca nu se va pastra proaspat la fel de mult, scrie sursa.