Acestea sunt simptomele apendicitei – Diagnostic și tratament

Din cuprinsul articolului

Acestea sunt simptomele apendicitei! Apendicele a fost caracterizat ca fiind un organ fără o funcție anume. Cu toate acestea, multe studii raportează că apendicele contribuie la apărarea organismului, deoarece produce imunoglobulina. Potrivit medicilor, îndepărtarea sa nu provoacă o perturbare a apărării organismului.

Apendicita acută

Apendicita acută este cea mai frecventă cauză de intervenție chirurgicală abdominală acută. Afecțiunea apare la toate vârstele, dar cu o frecvență mai mare în a doua și a treia decadă a vieții, afectează ambele sexe cu o frecvență aproximativ egală, cu o ușoară predominanță a bărbaților la aceste vârste.

Apendicita: Simptome

Durerea abdominală este simptomul predominant. În mod clasic, durerea este difuză și este localizată în zona epigastrului inferior și în zona periombilicală, poate avea și caractere colice. În timp, de la 1 la 12 ore, dar de obicei în 4-6 ore, durerea este localizată în partea dreaptă a abdomenului inferior (fosa iliacă dreaptă).

Anorexia însoțește aproape întotdeauna apendicita, până la punctul în care, dacă nu este prezentă, trebuie să ne îndoim de diagnostic.

Vărsăturile apar la 75% dintre pacienți, alte simptome, cum ar fi vărsăturile, greața și constipația sau diareea nu sunt constatări constante.

Semnele vitale: temperatura prezintă de obicei o mică modificare de ordinul a 1 grad Celsius, pulsul este normal sau ușor crescute. Modificări mai mari ale valorilor înseamnă fie o complicație a bolii, fie că trebuie căutată o altă boală.

Apendicita: Diagnostic

Analizele de laborator la care va fi supus pacientul de multe ori nu ajută la diagnosticare, astfel, diagnosticul de apendicită acută este pus de experiența clinică a chirurgului din datele examenului clinic al pacientului.

Din radiografia toracică și subdiafragmatică trebuie excluse bolile toracice și subdiafragmatice, iar din radiografia abdominală trebuie căutate semne sugestive pentru alte boli abdominale acute sau semne sugestive pentru apendicita acută, de exemplu coprolite radioopace.

În hemograma generală la 75% dintre pacienți există o creștere a globulelor albe (10.000-18.000) cu o creștere însoțită de o creștere a celulelor polimorfonucleare. Din analiza generală a urinei de obicei nu se observă niciun rezultat patologic.

Apendicita: Tratament

Există un singur tratament pentru apendicita acută și complicațiile acesteia. Tratarea ei cu antibiotice este menționată doar pentru a o condamna. Singura întrebare care rămâne este momentul operațiilor chirurgicale și tipul acestora. Răspunsul este „imediat” (dacă este posibil).

Tipul de intervenție chirurgicală presupune fie incizia clasică „deschisă”, fie tehnica laparoscopică, potrivit Pro News.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

2 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

3 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

3 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

3 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

4 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

4 ore ago

Citeste si: