Din cuprinsul articolului
Diabetul este cea mai frecventă boală a sistemului endocrin și este cauzată atunci când organismul secretă cantități suboptime de insulină sau când celulele periferice nu răspund la efectele sale (insulina este responsabilă de scăderea nivelului de glucoză).
Diabetul de tip 2 poate provoca o gamă largă de simptome, dar unele sunt mai mult sau mai puțin frecvente decât altele. Al doilea tip de boală este mai frecvent la persoanele de peste 40 de ani, la cei care au o rudă apropiată cu această afecțiune și la cei care suferă de obezitate.
Aceasta este o condiție în care nivelul de zahăr (glucoză) din sânge devine prea mare. În absența unui tratament adecvat, patologia poate duce la consecințe grave asupra sănătății. Simptomele diabetului zaharat Simptomele comune includ senzația de sete, băutul mult și urinarea abundentă, mai ales noaptea. Cu toate acestea, există simptome „mai puțin frecvente” ale glicemiei crescute de care ar trebui să fii conștient.
„Simptome mai puțin frecvente includ senzația de oboseală, pierderea în greutate, vindecarea proastă a rănilor, infecțiile recurente sau de lungă durată, cum ar fi afte și furuncule. Uneori poate exista vedere încețoșată, amorțeală sau furnicături, în special la nivelul picioarelor”, spune dr. Irina Andreeva.
Boala menționată poate fi asociată cu hipertensiune arterială, boli de inimă și rinichi. Mulți oameni care dezvoltă diabet au și alte boli cronice.
Diabetul de tip 1 se poate dezvolta în mod neașteptat și poate provoca simptome precum: sete neobișnuită și gură uscată, urinare frecventa, oboseală extremă, senzație constantă de foame, pierdere bruscă în greutate, vedere neclara.
Acest tip de patologie este diagnosticat atunci când aceste simptome sunt prezente în combinație cu rezultatul unui test care arată un nivel ridicat al zahărului din sânge. Simptomele bolii de tip 2 sunt următoarele:
Urinare frecventa, sete excesivă, senzație extrem de puternică de foame, vedere neclara lipsă de energie și oboseală extremă, amorțeală și furnicături în mâini și picioare, vindecarea lentă a rănilor și infecțiile recurente
Mulți oameni cu acest tip de boală nu sunt conștienți de starea lor pentru o lungă perioadă de timp, deoarece simptomele sale nu sunt, de obicei, atât de evidente și poate dura ani înainte de a se pune un diagnostic.
„Cu toții îl ignorăm, dar acest fruct protejează împotriva diabetului Important: informațiile din acest articol sunt furnizate doar pentru referință. Consultați un specialist pentru contraindicații și reacții adverse și în niciun caz automedicați. La primele semne de boală, consultați un medic”, spune medicul specialist.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…