Din cuprinsul articolului
Medicii ruși Dr. Elena Malysheva și cardiologul German Gandelman au indicat consumul de bere și apa de proastă calitate printre factorii care distrug sănătatea ficatului în timpul verii.
Stilul de viață pe care mulți oameni îl duc vara poate fi o amenințare pentru ficat, reamintesc experții.
Experții notează că unul dintre cele mai grave riscuri pentru ficat este legat de consumul de apă de proastă calitate, care poate fi o sursă de diverse bacterii și infecții. În special, puteți contracta hepatita A prin intermediul apei murdare, iar acest lucru se poate întâmpla chiar și atunci când beți apă de la un izvor.
„Virusul hepatitei A atacă chiar și atunci când bem apă de izvor. Infecția are loc pe cale fecal-orală, atunci când ceva care conține virusul hepatitei A intră în organism”, explică Dr. German Gandelmann.
Elena Malysheva subliniază că hepatita poate fi cauzată nu numai de apa de origine și calitate necunoscută, ci și de alimentele nespălate și de mâinile prost spălate.
Simptomele infecției cu hepatita A includ:
Medicii indică consumul de apă contaminată ca fiind una dintre primele trei amenințări la adresa ficatului în timpul verii. O altă amenințare este creșterea bruscă a consumului de alcool, în special sub formă de bere, cocktailuri, sucuri reci și vin.
Malysheva și Gandelman adaugă că consecința unui maraton alcoolic de vară poate fi boala ficatului gras sau chiar hepatita alcoolică, în funcție de sensibilitatea organismului la alcool.
În plus, în timpul verii, ficatul este distrus de consumul insuficient de apă pură (acest lucru se întâmplă deosebit de des atunci când oamenii își potolesc setea cu diverse băuturi îndulcite, dar nu cu apă).
Medicii subliniază că hidratarea insuficientă a organismului în timpul verii cauzează adesea colelitiază și atacuri de colecistită – suficientă apă este importantă pentru funcționarea normală a vezicii biliare.
Simptomele bolilor hepatice sunt exprimate prin greață constantă, arsuri la stomac, miros neplăcut din gură și culoarea gălbuie a pielii. Cel mai adesea acestea sunt asociate cu următorii factori:
Adesea, deteriorarea organismului poate fi cauzată de substanțe toxice. Trecutul genetic joacă, de asemenea, un rol important. Procesele autoimune încep în organism, afectând celulele hepatice. Cauza bolii poate fi o dependență banală de diete. Pierderea bruscă în greutate poate duce la ciroză.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…