Acestea sunt cele mai bune alimente pentru imunitate: acţionează precum un antibiotic

Din cuprinsul articolului

Acestea sunt cele mai bune alimente pentru imunitate: acţionează precum un antibiotic

Imunitatea descrie capacitatea organismului de a se apăra împotriva virușilor, bacteriilor și tuturor celorlalți agenți patogeni din mediul extern care provoacă izbucnirea bolilor. Sistemul imunitar joacă un rol foarte complex și este în primul rând responsabil pentru menținerea sănătății și integrității organismului. Persoanele cu sistemul imunitar slăbit sunt expuse riscului și sunt mai susceptibile la îmbolnăvire.

Medicii recomandă anumite alimente pentru menținerea sănătății și integrității organismului.

Prunele, semințele de muștar și merișoarele au efect bactericid și ajută la întărirea imunității în timpul sezonului rece.  Un medic nutriționist spune care sunt cele mai bune alimente pentru creșterea imunității.

Prunele conțin hidrotartrat de potasiu, care are efect bactericid. Prin urmare, acest fruct uscat a fost adesea adăugat în carnea tocată în trecut pentru a prelungi durata de valabilitate a acesteia, notează nutriționistul.

Dacă adaugi prune uscate în carnea tocată, pe lângă faptul că o faci să reziste mai mult, vei îmbogăți produsul și cu fibre alimentare sănătoase, spun nutriționiștii. Puteți mânca doar o mână de prune în timpul zilei pentru a vă proteja de bolile virale și răceli. 3-4 bucăți de prune și un pahar de chefir vor fi o opțiune excelentă pentru micul dejun cu proprietăți bactericide.

Semințele de muștar cresc imunitatea

Un alt produs util cu efect bactericid sunt semințele de muștar. Ca și în ceapă și usturoi, există fitoncide care suprimă dezvoltarea bacteriilor și virușilor în organism, adaugă specialistul.

Potrivit cercetătorilor, în urmă cu trei mii de ani, nu întâmplător acest condiment era servit adesea cu pește, inclusiv pentru a-l dezinfecta, astfel încât să fie mai puțin periculos de diverse bacterii.

Curmale

Un alt produs de sezon si foarte util din punct de vedere al efectului bactericid este curmalul. Efectul astringent se datorează prezenței taninurilor în produs. Acestea sunt substanțe care au proprietăți antiinflamatorii, de vindecare a rănilor și un efect bacteriostatic, adică nu permit bacteriilor să se înmulțească. In acest scop trebuie consumat un curmal astringent, deoarece pe masura ce fructul se coace, cantitatea de taninuri scade si isi pierde aceste proprietati.

Merișoarele

Merișoarele au și proprietăți antibacteriene. Conține compuși fenolici care ajută organismul să lupte cu stafilococul auriu, spune dr. Marina Makisha, medic nutriționist.

Medicii nutriționiști spun că  prezența sputei galbene înseamnă prezența unei infecții bacteriene. Adesea, acesta este Staphylococcus aureus. În plus, merisoarele conțin diverse proantocianidine, care impiedica bacteriile sa se ataseze de mucoasele si sa se inmulteasca activ, spun experții.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: