Din cuprinsul articolului
Numeroși specialiști de renume în sănătatea intestinului au dezvăluit care sunt alimentele pe care le evită în permanență pentru a evita efectele secundare supărătoare, cum ar fi balonarea și gazele, cu toate că acestea sunt incluse în multe diete.
Unii dintre cei mai importanți experți în sănătatea intestinală au dezvăluit alimentele pe care le evită întotdeauna pentru a nu risca să se confrunte cu probleme gastro-intestinale neplăcute.
Deși de multe ori ni se spune să evităm lucruri precum alimentele foarte procesate și dulciurile, unele dintre acestea ar putea să vă surprindă, deoarece ar putea fi alimente de bază ale dietei dumneavoastră.
Dar consumul acestor alimente poate duce la unele efecte asupra sănătății, cum ar fi balonarea, gaze și chiar probleme de sănătate mai grave.
Gastroenterologul de la Centrul Medical Tufts, doctorul Harmony Allison, evită un lucru consumat zilnic de mulți pasionați de fitness – batoanele proteice.
Medicul a declarat pentru Huffington Post: „Eu nu mănânc niciodată batoane proteice. Acestea tind să fie foarte procesate și să conțină o mulțime de aditivi care sunt de utilitate necunoscută”.
Medicul a continuat spunând că surse mai naturale de proteine, cum ar fi nucile, semințele de dovleac sau untul de arahide, ar fi o alternativă mult mai bună.
Alimente pe care medicii gastroenterologi nu le consumă niciodată
Un al doilea expert, Dr. Reezwana Chowdhury, a optat pentru ceva foarte diferit, deoarece ea evită întotdeauna friptura.
Gastroenterologul de la Johns Hopkins a spus: „Carnea roșie și carnea procesată cresc riscul de cancer de colon și de polipi de colon”.
Deși carnea roșie este o sursă importantă de vitamine și aminoacizi esențiali, Dr. Chowdury spune să nu se urmărească mai mult de 100 de grame pe zi – și, în mod ideal, nu mai mult de o dată pe săptămână.
Dr. Simon C Matthews, din nou de la Johns Hopkins și membru al consiliului consultativ al Vivante Health, a optat pentru ceva puțin mai tradițional.
Mulți medici au avertizat împotriva băuturilor carbogazoase și acesta este un lucru pe care Dr. Matthews alege să îl evite cu orice preț.
El a spus: „În timp ce pot fi ușoare la coborâre, aceste băuturi sunt legate și de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.”
Aceste băuturi vă pot face să vă balonați, precum și să râgâiți și să vă provoace o criză neplăcută de reflux acid.
Ultimul aliment asupra căruia Dr. Shilpa Grover a avertizat împotriva consumului unui lucru care este un aliment de bază în multe diete din Marea Britanie – pâinea albă.
Directorul programului de onco-gastroenterologie din cadrul diviziei de gastroenterologie de la Brigham and Women’s Hospital a explicat că cerealele rafinate pot face ravagii asupra intestinelor noastre.
Așadar, ar putea fi o idee să vă feriți de acestea în supermarket sau să reduceți la minimum consumul, dacă doriți să vă maximizați sănătatea intestinului.