Sari la conținut

Acestea sunt alimentele care pot ajuta la prevenirea atacului de cord

fructe
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructe benefice pentru sanatatea inimii

Consumul anumitor alimente poate crește riscul bolileor de inimă, schimbarea obiceiurilor alimentare este adesea dificilă.

Fie că ai avut o dietă în general nesănătoasă, fie că pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești regimul alimentar, medicii au făcut o listă cu cele mai bune alimente sănătoase pentru inimă.

Ce alimente să alegeți pentru o inimă sănătoasă

Avocado

Bogat în grăsimi mononesaturate, avocado este, de asemenea, bogat în carnitină și potasiu. Acest fruct bogate în potasiu poate reduce nivelul colesterolului „rău” LDL, precum și tensiunea arterială. Avocado are un conținut scăzut de sodiu, care crește tensiunea arterială.

Acestea sunt alimentele care pot ajuta la prevenirea atacului de cord

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, inclusiv antocianină. Antocianina este deosebit de benefică pentru inimă, deoarece poate preveni întărirea arterelor. De asemenea, ajută organismul să elibereze oxid nitric pentru a reduce tensiunea arterială.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este, în general, o alternativă mai sănătoasă la ciocolata cu lapte. Aceasta poate îmbunătăți fluxul sanguin atâta timp cât conține cel puțin 85% cacao.

Polifenolii din ciocolata neagră reduc stresul oxidativ și ajută organismul să formeze mai mult oxid nitric. Acesta ajută vasele de sânge să se dilate, crescând astfel fluxul sanguin.


Pește

Peștii precum somonul, macroul, păstrăvul, heringul și halibutul sunt bogați în acizi grași omega-3, care sunt valoroși în îmbunătățirea circulației sângelui.

Consumul regulat de pește are multe beneficii, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale în repaus, precum și protejarea arterelor de înfundare. O dietă care include pește a demonstrat, de asemenea, în cadrul unor studii, că reduce riscul de atac de cord, ateroscleroză și aritmie (bătăi neregulate ale inimii), potrivit pronews.gr.

Ceaiul verde

Se știe că ceaiul are un efect pozitiv asupra inimii și este asociat cu reducerea riscului cardiovascular. În special, un studiu a constatat că ceaiul verde îmbunătățește rapid funcția endotelială a sistemului circulator.

Pe de altă parte, disfuncția endotelială precede ateroscleroza (îngroșarea și întărirea pereților arteriali), care este asociată cu accidentul vascular cerebral sau infarctul miocardic.

Combaterea hipertensiunii arteriale

Pepene verde

Poate că este marca înregistrată a verii! Pepenele roșu este un fruct cu puține calorii, dar cu multe fibre. Un studiu realizat de Florida State University arată că pepenele roșu poate ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale (un precursor al bolilor cardiovasculare).

Rodie

Semințele de rodie sunt pline de nutrienți sănătoși pentru inimă, în principal polifenoli. Au, de asemenea, taninuri și antociani, care sunt antioxidanți. Aceștia pot ajuta la prevenirea aterosclerozei.

În plus, s-a demonstrat că un consum zilnic de suc de rodie îmbunătățește fluxul sanguin către inimă la pacienții cu boli de inimă.

Consum regulat de legume

Ceapa

Ceapa este bogată în quercetină, un flavonoid puternic antioxidant, care reduce riscul de evenimente cardiovasculare. Un studiu a constatat că consumul zilnic de ceapă poate crește fluxul sanguin.

Un alt studiu a constatat că un consum regulat de legume cu alicină (de exemplu, usturoi și ceapă) a dus la o reducere cu 64% a incidenței bolilor cardiovasculare.

Roșii

Roșiile sunt bogate în carotenoizi, cum ar fi licopenul, beta-carotenul și vitamina E. Aceștia sunt antioxidanți eficienți pentru scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea fluxului sanguin și încetinirea aterosclerozei.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel