Din cuprinsul articolului
Pancreasul este o glandă situată în spatele stomacului și în fața coloanei vertebrale care produce sucuri care ajută la descompunerea alimentelor și hormonii care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, conform Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.
Problemele la nivelul pancreasului pot duce la multe probleme de sănătate, inclusiv:
Pâine albă
Românii sunt dependenți de pâinea albă. Făina rafinată cu care este fabricată este compusă în principal din amidon care, în contact cu saliva, se transformă rapid în zahăr.
În acest sens, pancreasul nostru funcționează excesiv pentru a stabiliza nivelul sângelui fără ca noi să observăm.
Cartofii
Un alt aliment care este omniprezent în dietele țărilor occidentale și care nu ne face prea mult bine în exces este cartoful. Cartoful are, de asemenea, o proporție mare de amidon și puțină fibră, ceea ce înseamnă că indicele său glicemic este ridicat.
De fapt, cea mai interesantă parte nutrițională a cartofului este pielea și, în general, această legumă este curățată înainte de gătit.
Cea mai bună băutură pe care o putem avea pentru a ne potoli setea este apa. Majoritatea băuturilor răcoritoare pe care le consumăm zilnic sunt pline de zaharuri care fac ca pancreasul nostru să funcționeze excesiv.
Orez alb
Ar trebui să mâncăm mai puțin orez și întotdeauna în versiunea sa integrală. „Consumul de orez alb este ca și consumul de zahăr, deoarece corpul nostru transformă rapid amidonul din acest tip de orez în glucoză, producând vârfuri periculoase în zahărul din sânge”, explică un epidemiolog celebru.
Pe lângă deteriorarea pancreasului asociată consumului de acest tip de alimente, acestea cresc și riscul de obezitate. Acest lucru se datorează faptului că alimentele bogate în amidon provoacă foamea la scurt timp după ce le-ai consumat. În orice caz, ne putem obișnui cu orezul brun, care are mai multe fibre și „încetinește trecerea alimentelor prin tractul intestinal”.
Pastele albe
Deși pastele sunt cel mai tipic fel de mâncare din Italia și, prin urmare, fac parte din renumita dietă mediteraneană, majoritatea dintre noi ar trebui să reducă consumul. Martínez-González explică faptul că cu cât pastele sunt mai fierte, cu atât mai devreme se transformă în amidon și, prin urmare, este mai sănătos să le consumați al dente.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…