Din cuprinsul articolului
Stilul de viață adoptate este foarte important pentru sănătatea generală și, în final, poate fi un factor determinant al modului în care viața noastră decurge. Mai ales în primii ani de viață, stilul de viață trebuie să fie cât mai curat și sănătos.
Alimentația, în primii ani de viață, trebuie să asigure toți nutrienții necesari pentru dezvoltarea armonioasă a micuților. Pe de altă parte, este important să știm cum introducem în mod corect grupele de alimente.
Acest lucru este crucial deoarece diversificarea se face treptat, iar anumite alimente nu se introduc până la o anumită vârstă deoarece pot avea efecte negative.
Citricele se află în această situație. Acestea nu pot fi consumate de copiii mai mici de 3 ani deoarece pot cauza iritații și probleme digestive din cauza acidității.
Copiii sănătoşi nu ar trebui să consume citricele şi, în general, fructele exotice până la 3 ani iar celor alergici le sunt complet contraindicate.
Până şi bananele, care ar părea inofensive, pot crea probleme de sănătate la aceste vârste fragede. Dacă după ce au fost rupte de pe copaci acestea stau mai multe zile pe rafturi, în pulpa fructului se produce o cantitate considerabilă de serotonină, iar aceasta poate cauza reacţii alergice, ai ales în cazul copiilor mici scrie DC News.
Părinţii sunt sfătuiţi de specialiști să testeze, mai întâi, o feliuţă de portocală pe cel mic şi abia după ce se asigură că pe pielea copilului nu sunt pete sau puncte roşii, poate începe să introducă treptat citricele în meniu. Acest test verifică dacă micuțul este alergic la citrice sau nu și, de asemenea, dacă este încă prea mic.
Citricele pot fi introduce cu puţină lămâie în ceai iar mai apoi sub formă de sucuri din portocale stoarse. Cele mai bune proprietăţi nutritive le deţin soiurile din martie până în octombrie. Citricele sunt foarte importante pentru sănătatea noastră fiind o sursă excelentă de vitamina C. Numai o lămâie poate satisface 50% din necesarul zilnic de vitamina C.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…