Sari la conținut

Aceste suplimente distrug organismul în doar 10 minute! Milioane de oameni le folosesc

Sursa foto: impact.ro
Tehnologii de imagistica

Suplimentele de fier, luate de milioane de oameni din întreaga lume, pot distruge organismul în doar 10 minute, potrivit unui nou studiu.

Testele au arătat o afectare rapidă a ADN-ului, în urma consumului acestor suplimente.

În timpul studiilor de laborator, cercetătorii au descoperit că nivelul crescut al fierului provenit din suplimente, poate fi dăunător. Suplimentele de fier conțin de 10 ori mai mult fier decât e necesar pentru sănătate.

Iron tablets taken by millions of people could damage the body within just 10 minutes, a study has found

Fierul este element esențial. Multe femei gravide îl iau și e folosit pentru tratarea anemiei, o afecțiune cauzată de nivelul scăzut al acestui mineral.

Dr Claire Shovlin, autorul studiului derulat la National Heart and Lung Institute de la Imperial College London a declarat pentru MailOnline că bărbații au nevoie de aproximativ 8.7mg de fier pe zi, iar femeile de 14.8mg pe zi.

 100g de friptură conține 3 mg de fier, în timp ce aceeași cantitate de spanac conține 2.7 mg.

Suplimentele cu conținut mai scăzut de fier, care se găsesc în farmacii, conțin în jur de 14 mg de fier, echivalentul dozei de care avem nevoie zilnic. Însă, unor persoane li se prescriu doze mai mari de fier. Acestea pot conține de la 65 mg de fier, în sus.

Dr Shovlin și echipa sa au testat efectele unei astfel de doze asupra celulelor endoteliale, care se găsesc pe marginile arterelor și venelor.

După ce au tratat celulele cu o doză de fier, comparabilă cu cele găsite la farmacii și în mai puțin de 10 minute, celulele au început să fie afectate. ADN-ul lor reparator a fost activat și a rămas așa încă șase ore. ”Toate celulele corpului au sisteme de ADN reparator. Însă când iei suplimente de fier, aceste sisteme trebuie să ”muncească” mai mult”, a explicat medicul.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel