Categories: Stil de viaţă

Importantă sursă naturală de fier și proteine rare. Sunt indispensabile organismului, dar noi nu ştim

Aceste preparate din grâu conţin cele mai preţioase substanţe. Sunt alimente despre care știm prea puține lucruri sau le știm și nu le apreciem la justa lor  valoare. Au calități care le recomandă ca remedii folosite și de medicina trațională.

Sunt bogate în vitamine, săruri minerale, oligoelemente indispensabile organismului și puternici antioxidanți. Preparatele din grâu se numără printre aceste alimente.

Germenii de grâu, de exemplu, bogați în substanţele cele mai importante şi cele mai vitaminizante ale bobului de grâu, conțin fosfor uşor asimilabili, multe săruri minerale, în special cele de fier şi de magneziu și, mai ales, include proteine complete care conţin – în proporţii echilibrate – toţi acizii aminaţi (aminoacizii) indispensabili vieţii, oligoelemente (precum zinc, cupru, mangan) şi foarte multe vitamine, în special vitaminele A, B1, B2, C, E, PP.

Prin această compoziție, germenii de grâu sunt la loc de frunte în ceea ce privește sursele naturale de fier, de mangan şi de magneziu, de proteine rare şi de vitamine din complexul B şi vitamina E.

Dacă ai anemie, ești deprimat, surmenat, te afli în convalescență ori tocmai ai născut, germenii de grâu sunt alegerea potrivită pentru sistemul tău nervos asupra căruia acționează ca un tonic, pentru digestie, dar și pentru un aport nutrițional cu un aliment care se dovedește a fi atât de echilibrant.

Singura contraindicaţie pentru utilizarea germenilor de grâu este hipertensiunea arterială.

Ce sunt, de fapt, germenii de grâu?

Grîul aflat în prima fază de încolţire a boabelor de grâu, când la acestea apare un mic mugure. Peste 1 mm, vorbim de stadiul de grâu încolţit.

Proprietăţile tonice şi vitalizante ale germenilor de grâu sunt mult amplificate în cazul grâului încolţit, deoarece germinarea măreşte extraordinar puterile vitaminizante ale seminţelor. Grîul încolțit este recomandat și persoanelor reumatice, bolnavilor de gută sau artrită și chiar celor care nu tolerează anumite tipuri de pâine.

Cum se prepară?

Este recomandabil ca, înainte de a pune grâul la germinat, să-l spălăm cât mai bine, deoarece adesea este tratat cu antiseptice şi insecticide, apoi se aşază boabele de grâu într-o farfurie. Le acoperim cu apă pentru a li se asigura germinarea, iar rezultat va fi atins după 24 de ore vara şi 36 de ore iarna.

Grâul încolţit se consumă la începutul mesei, în doze de o lingură pentru adulţi şi o linguriţă pentru tineri şi bătrâni.

Înainte de a înghiţi grîul, trebuie ca boabele să fie mestecate cât mai mult timp posibil, până când  capătă  un gust dulce.

Recent Posts

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

14 minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

24 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

43 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

o oră ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Citeste si: