Aceste persoane nu se îmbolnăvesc niciodată, au o sănătate de inviat și parcă nu se îmbolnăvesc niciodată. Evită răcelile cu mare ușurință și trec prin sezonul rece fără complicații.
Imunitatea lor este bună și nu este nici un secret, regimul de viață îi ajută în acest sens. Dar nu numai atât. Sunt câteva lucruri pe care cei mai mulți dintre noi le ignorăm deși au beneficii deja dovedite știițific.
Masajul este unul dintre ele. Devine obligatoriu atunci când suntem într-o suferință evidentă și avem nevoie de recuperare. Trebuie știut însă că de masaj ar trebui să ne bucurăm mai mult, măcar o dată pe lună, pentru că relaxează atât fizic, cât și psihic, reduce anxietatea, stresul, ameliorează circulația, stimulează drenajul limfatic, acționează pozitiv asupra tensiunii arteriale și ritmului cardiac.
Este totodată un aliat de nădejde în lupta cu trombozele venoase, fracturile recente, cancerul, febra, osteoporoza, nevritele periferice.
Ideea unor dușuri reci nu este nouă. De mii de ani se cunoaște faptul că acestea întăresc rezistența organismului în fața bolilor și îl fac mai capabil să lupte cu germenii.
Sunt mulți care privesc însă cu reticență această practică, depinde de fiecare să aleagă dacă metoda îi ajută. Trebuie măcar încercată!
Un tuș rece ar trebui să te încarce de energie, să reducă migrenele și să îmbunătățească tonusul vascular. Are, în același timp, beneficii estetice, tenul se păstrează mai mult timp tînăr și întârzie apariția ridurilor.
Sunt contraindicate celor care suferă de anumite patologii, precum cele cardiovasculare. Consultul medical este indicat totuși pentru a preveni orice complicație.
Ghimbirul este prietenul celor cu o sănătate de invidiat. Folosit din timpuri străvechi este căutat pentru tratarea colicilor, artritelor, bolilor cardiace, durerilor de cap, celor menstruale, răceală și gripă. Trebuie evită însă de cei care au probleme biliare.
Un gest obișnuit peste care nu puțini sunt cei care îl sar ne poate băga direct în spital.
Trebuie știut că banalul spălat pe mâini este prima regulă de care trebuie să ținem cont dacă vrem să ne apărăm împotriva bacteriilor. Scăpăm de infecții, de gastroenterocolite și nu numai.
Importanța acestui gest este relevată de specialiști, care atrag atenția și asupra spălării corecte a mâinilor, ceea ce înseamnă o curățare cu săpun de minimum 20 de secunde.
Vitamina C, dar și zincul combat răcelile, ameliorează durerile de gât, nasul înfundat, întăresc sistemul imunitar, protejează împotriva bolilor cardiace și accidentelor vasculare cerebrale.
Și zincul este totodată un mineral important în lupta cu microbii. De asemenea, vindecă mai repede rănile și asigură o bună funcționare a sistemului digestiv.
Doza de vitamina C ar trebui să nu depășească însă 2000 mg/zi, pentru a evita aparitia unor probleme gastrointestinale sau renale.
Sunt persoane care nu îmbolnăvesc decât foarte rar și printre acestea se numără cei care consumă frecvent usturoi. Are importante proprietăți antioxidante, dar și capacitatea de a sporii celulele neoplazice anticanceroase.
Luptă cu succes împotriva cancerelor de esofag, sân, stomac, prostată și vezica urinară și are în același timp proprietăți antifungice și antibacteriene.
Dacă mirosul vă deranjează se poate consuma extract de usturoi deshidrattat fără ca substanțele active să fie diminuate. Trebuie consumat cu măsură pentru a evita problemele de sănătate, precum hiperaciditate gastrică, pirozisul, balonarea, problemele dermatologice.