Din cuprinsul articolului
În afară de capacitatea lor de a injecta aromă profundă în aproape orice masă, ceapa și usturoiul ar putea proteja și împotriva cancerului, potrivit unui studiu recent.
Usturoiul, ceapa, prazul, arpagicul și șalota sunt clasificate ca legume alium.
Acestea sunt cultivate în toată lumea și formează roca de bază a meselor în familie în întreaga lume.
Studiile anterioare au arătat că anumiți compuși din legumele cu aliu – inclusiv flavanoli și compuși organosulfurici – sunt bioactivi.
Unele s-au arătat că împiedică dezvoltarea cancerului.
Oamenii de știință de la Primul Spital al Universității de Medicină din China și-au propus recent să înțeleagă dacă consumul unor cantități mai mari din aceste legume ar putea împiedica oamenii să dezvolte cancer colorectal. Ei și-au publicat recent rezultatele în Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology.
Fără a lua în considerare cancerele de piele, cancerul colorectal, denumit și cancer intestinal, este al treilea cel mai frecvent cancer diagnosticat la bărbați și femei în Statele Unite.
Cercetătorii sunt conștienți de anumiți factori de risc alimentari, cum ar fi consumul unui nivel ridicat de carne roșie sau procesată. Cu toate acestea, ei știu mai puțin despre alimentele care ar putea proteja împotriva cancerului intestinal.
Oamenii de știință au investigat deja dacă legumele cu aliu pot reduce riscul de cancer al intestinului. Deși unii au identificat un efect semnificativ, alții au găsit fie o interacțiune mică, fie deloc.
Autorii celui mai recent studiu cred că variația rezultatelor se datorează parțial modului în care au fost colectate datele. De exemplu, unele studii au combinat toate legumele de allium într-un singur grup pentru analiză, iar altele nu au inclus date de la unele tipuri de legume de allium, mai puțin frecvente.
Având în vedere acest lucru, cercetătorii au conceput un studiu care să capteze mai fidel impactul legumelor cu aliu asupra riscului de cancer colorectal.
Cercetătorii au descoperit că, există o relație semnificativă între nivelul legumelor de aliu pe care le consumă o persoană și riscul de cancer colorectal.
Mai exact, la adulții care au consumat cele mai ridicate niveluri de legume cu aliu, riscul de a dezvolta cancer colorectal a fost cu 79% mai mic decât cei care au consumat cele mai scăzute niveluri.
Relația inversă a fost văzută în consumul total de legume cu aliu, precum și în tipuri specifice, și anume usturoi, tulpini de usturoi, praz, ceapă și ceapă de primăvară.
În mod similar, o meta-analiză a evaluat legăturile dintre aportul vegetal de aliu și prezența polipilor adenomatoși, care sunt precursorii cancerului colorectal.
Autorii au concluzionat că „aportul mare de legume totale de aliu poate fi asociat cu o reducere a riscului polipilor adenomatoși colorectali.”
Dr. Li crede că acest grup de legume oferă o schimbare simplă a stilului de viață care ar putea contribui la reducerea riscului de cancer colorectal.
Desigur, consumul acestor legume singur nu va reduce riscul într-un mod semnificativ, dar folosite împreună cu alte modificări dietetice, acestea ar putea face diferența.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…