Din cuprinsul articolului
Deși rinichii se pot curăța singuri, nu strică niciodată să le oferim un ajutor suplimentar, mai ales dacă ne simțim mai obosiți, reținem lichide sau pentru sănătatea noastră generală.
Dacă există unele organe care lucrează neobosit, fără îndoială, vorbim despre rinichi. Și totuși ne amintim de ei doar atunci când ne dor sau au o problemă.
Pentru a curăța rinichii în mod natural și a elimina toxinele care s-au acumulat de-a lungul anilor, vă recomandăm următoarele sucuri.
Cele mai bune sucuri pentru a curăța rinichii
Pepene verde și suc de lămâie
De retinut ca pepenele verde are in compozitie 92% apa si ca este foarte bun pentru detoxifierea rinichilor. În plus, oferă potasiu, care dizolvă pietrele la rinichi.
În ceea ce privește lămâia, se știe că curăță organismul mai mult decât eficient.
Ingrediente
2 cesti de pepene verde taiat cubulete (300 g).
Sucul de la 1 lămâie.
Pregătirea
Tăiați pepenele verde în cuburi și îndepărtați coaja.
Stoarceți lămâia.
Puneti cele doua ingrediente in paharul blenderului si amestecati bine.
Beți imediat (dacă doriți, puteți adăuga câteva cuburi de gheață).
Suc de morcovi și țelină
suc de morcov și țelină
O opțiune răcoritoare, sănătoasă și utilă pentru a avea grijă de rinichi în mod natural. Țelina, de exemplu, se descompune și îndepărtează pietrele.
Ingrediente
2 morcovi.
3 tulpini de telina.
¼ cană de apă (62 ml).
Pregătirea
Curățați morcovii și spălați-i bine împreună cu tulpinile de țelină.
Tăiați morcovii în felii și țelina în bucăți mici.
Puneti toate legumele in blender si adaugati apa pentru a facilita amestecarea.
Procesați până când rămâne un amestec omogen.
Bea imediat.
Suc de morcovi și castraveți
Castravetele are mari puteri diuretice datorita continutului ridicat de apa. Morcovul ajută rinichii să mențină pielea sănătoasă, fără riduri sau acnee.
De parcă nu ar fi de ajuns, ele elimină excesul de acid uric care produce pietre la rinichi. O megadoză de nutrienți!
Ingrediente
2 morcovi.
½ castravete.
Pregătirea
Curățați morcovii și castraveții.
Tăiați-le felii și duceți-le la blender.
Se amestecă bine și se bea mereu dimineața, în post.