Din cuprinsul articolului
Alimentația reprezintă un pilon de bază în ceea ce privește prevenirea cancerului. Cu toate că, bineînțeles, nimeni nu este imun la această boală.
Factorii sunt multipli – de la stres la genetică, expunere la substanțe chimice, fumat și multe altele. Alimentele pe care le consumăm de-a lungul vieții noastre sunt deosebit de importante, atât pozitiv în acest sens.
Organizația Mondială a Sănătății indică existența unei legături între supraponderalitate și obezitate. Pe de altă parte, multe tipuri de cancer, cum ar fi esofag, colon și rect, sân, endometru și rinichi. Pentru a te proteja, este necesar să ai pe o dietă bogată în fructe și legume care au efect protector, scrie NHC.
În continuare, trecem în revistă câteva dintre alimentele cancerigene pe care ar trebui să le eliminați sau cel puțin să le reduceți și să le dozați în dieta dumneavoastră.
Carne roșie. OMS avertizează că consumul excesiv de carne roșie și conservată poate fi asociat cu un risc crescut de a contracta cancer colorectal.
Este mai bine să optați pentru carne slabă precum puiul sau curcanul sau să optați pentru proteine pe bază de plante precum soia.
Amintiți-vă că acest tip de carne a fost clasificată în Grupa 2 A. Adică, probabil cancerigenă pentru oameni, pe baza unor dovezi limitate din studii epidemiologice care arată o asociere pozitivă între consumul acesteia și dezvoltarea cancerului colorectal.
Procesat. Este carne transformată prin sărare, fermentare, afumare sau alte procese pentru a-i îmbunătăți aroma sau conservarea.
Cele mai multe cărni procesate conțin carne de porc sau vită, dar pot conține și alta carne roșie, păsări, organe sau produse secundare din carne, cum ar fi sângele.
Cârnații, conservele, cârnații sau carnea conservată se încadrează în această categorie. Este obișnuit ca acestea să conțină substanțe nocive precum îndulcitorii, conservanții și coloranții artificiali, care sunt dăunătoare sănătății și sunt legate de cancerul colorectal, de stomac sau de ficat.
Prăjeli. Dacă supuneți în mod constant alimentele la temperaturi ridicate, veți produce o substanță cancerigenă numită acrilamidă. Optați pentru variante precum mâncare la abur, gătită sau, în orice caz, coaptă sau la grătar, precum și produse proaspete și crude, cum sunt cele de origine vegetală, de preferință locale și de sezon.
Zaharuri rafinate. Sunt asociat cu creșterea celulelor tumorale, mai bine spus zahărul este alimentul preferat al cancerului. Pe de altă parte, îi lipsesc proprietățile nutriționale, sunt doar calorii goale, iar consumul în exces este legat de probleme precum depresia, atacurile de cord, diabetul și bolile de inimă.
Alimente carbonizate. Alimentele carbonizate generează molecule nocive care stimulează creșterea celulelor canceroase. Asparagina, un aminoacid prezent în proteine, atunci când este încălzită la temperaturi ridicate în prezența anumitor zaharuri și carbohidrați, se transformă în acrilamidă, substanța cancerigenă menționată.
În ediția din 16 noiembrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat împreună…
Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…
Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…
Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…