Categories: Stil de viaţă

Aceste alimente conțin un ingredient care distruge neuronii. Cercetătorii au descoperit că cei care îl consumă des au un risc crescut de demență

Cauze demență. Un nou studiu, realizat în Japonia, a dezvăluit ce alimente pot crește riscul de a dezvolta demență. Este vorba despre produsele de patiserie, cea mai importantă sursă de grăsimi trans. 

Cercetarea a scos la iveală că adulții care au un nivel crescur de grăsimi trans, în sânge, sunt mult mai predispuși să dezvolte demență, potrivit medicalnewstoday.com. 

Există două surse primare de grăsimi trans: naturale și artificiale. Grăsimile trans naturale se găsesc, în cantități mici, în produse lactate și în carnea provenită de la anumite animale. Grăsimile trans artificiale sau acizii grași trans sunt obținute printr-un proces industrializat care presupune adăugarea de hidrogen uleiurilor vegetale pentru a le face solide-grăsimi vegetale hidrogenate.

Cei care consumă des grăsimi trans au un risc crescut de demență

Potrivit Asociației Americane de Cardiologie, consumul de grăsimi trans crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. Un nou studiu, publicat în revista medicală Neurology, a scos la iveală că grăsimile trans cresc riscul de demență.

”Rezultatele acestui studiu, realizat în orașul Hisayama (Japonia) reprezintă încă un motiv să evităm consumul de grăsimi trans, pe cât de mult posibil,” a atras atenția coordonatorul studiului Toshiharu Ninomiya, profesor în departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică al Universității Kyushu, din Japonia.

Părerea medicilor români

În afară de făina şi zahărul din compoziţie, produsele de patiserie sunt făcute de obicei cu grăsimi vegetale hidrogenate care pe lângă faptul că sunt duşmanii siluetei, pot cauza apariţia bolilor de inimă.

„Majoritatea patiseriilor folosesc grăsimi trans pentru prepararea produselor, iar eu personal evit să consum grăsimi vegetale hidrogenate şi nu recomand nimănui să le consume”, explică medicul nutriţionist Maria Coravu, pentru Doctorul Zilei.

Cele făcute cu unt sunt mai puţin dăunătoare

Ce este de făcut, însă dacă nu puteţi renunţa definitv, la foietaje? Le puteţi alege alege pe cele care folosesc unt în locul grăsimilor hidrogenate, făina integrală în locul celei albe şi zahăr brun.

Dar moderaţia este regula de bază şi în cazul acestora pentru că au un conţinut caloric mare şi consumate în exces pot duce la obezitate. ,,Sigur că nu ne va otrăvi un pateu, problema este atunci când facem excese sau consumăm în fiecare zi astfel de delicatese”, a mai adăugat nutriţionistul.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: