Din cuprinsul articolului
Când depresia te lovește în plin, exercițiile fizice ar părea ca ultimele lucruri pe care vrei să le faci. Dar, potrivit unui studiu, ar putea fi crucial pentru a te simți mai bine.
Multe tipuri de exerciții, inclusiv mersul pe jos, jogging, yoga, tai chi, exerciții aerobice și antrenament de forță, au arătat beneficii la fel de puternice ca terapia atunci când a fost vorba de tratarea depresiei, potrivit studiului publicat în BMJ.
„Depresia (afectează) undeva între (10%) și 25% dintre oameni. Rănește întreaga ființă mai mult decât datoriile, divorțul sau diabetul. Și cu toate acestea, doar jumătate dintre cei cu depresie primesc vreun tratament”, a spus autorul principal al studiului, dr. Michael Noetel, lector superior la Școala de Psihologie a Universității din Queensland din Australia.
Cercetătorii au analizat datele din 218 studii despre exerciții fizice și depresie, cu peste 14.000 de persoane incluse. Deși a existat un risc de părtinire în studii, beneficiile exercițiilor pentru întregul corp, împreună cu date care sugerează că ajută la depresie, reprezintă o opțiune de tratament puternică.
Rezultatele se aliniază cu ceea ce multe alte studii au spus despre beneficiile exercițiilor fizice, a spus dr. Adam Chekroud, profesor asistent adjunct de psihiatrie la Yale School of Medicine și cofondator al Spring Health, un serviciu de îngrijire a sănătății mintale. El nu a fost implicat în acest studiu.
Studiul lui Chekroud din 2018 asupra a peste 1,2 milioane de americani a arătat că cei care au făcut mișcare au raportat o stare de bine și o sănătate mintală mai bună.
Ceea ce trebuie reținut din aambele studii, este faptul că exercițiile fizice ar trebui să ofere oamenilor încredere că sunt o abordare bună pentru tratarea depresiei împreună cu alte opțiuni, inclusiv terapie și medicamente, a spus Chekroud.
„Niciunul dintre aceste tratamente nu este favorizat. Dar, având în vedere cât de debilitant este să ai depresie, aproape tuturor pacienților ar trebui să li se ofere atât exerciții fizice, cât și terapie”, a spus Noetel, potrivit CNN.
Studiul a constatat că mai multe exerciții și o intensitate mai mare a antrenamentului sunt mai bune, dar nu trebuie să începeți antrenamentul ca un sportiv profesionist, potrivit datelor.
„Nu a contat câți oameni au făcut mișcare, în termeni de sesiuni sau minute pe săptămână”, a spus Noetel. „De asemenea, nu a contat cât de mult a durat programul de exerciții.”
Intensitatea exercițiului a făcut cea mai mare diferență, dar chiar și mersul pe jos a avut un impact, pentru că orice exercițiu este mai bun decât niciunul.
Mulți oameni se luptă să găsească motivația pentru exerciții fizice, iar adăugarea depresiei pe deasupra poate face și mai greu să înceapă. Stabilirea obiectivelor și urmărirea activității nu au părut să ajute în studiile analizate de Noetel.
Sprijinul îl găsiți alăturându-vă unui grup de fitness, luând un antrenor sau cerând unei persoane dragi să iasă la plimbare cu tine.
„Făcând câțiva pași pentru a obține acest sprijin, este mai probabil să continuați”, a spus Noetel.
Și indiferent dacă alegi antrenamentul cu greutăți sau mersul pe jos, trebuie să faci activitatea plăcută pentru a o menține. Cu cât te bucuri mai mult de antrenament, cu atât vei fi mai încrezător în a depăși obstacolele din exercițiu, ceea ce înseamnă că vei fi mai probabil să respecți un regim, potrivit unui studiu din 2015.
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, mulți speră la o ultimă șansă stelară…
Un studiu recent aduce în prim-plan o legătură surprinzătoare între nivelurile fluctuante de colesterol și…
Superalimente de iarnă Colesterolul este o substanță cearoasă care există în celulele corpului nostru și…
Mulți oameni își pun întrebarea „Câte kilograme ar trebui să cântăresc?”. Deși există numeroase instrumente…
Un fenomen neașteptat redefinește piața construcțiilor în 2024: femeile devin tot mai implicate în gestionarea…
Cum se pregătește Germania pentru un posibil al Treilea Război Mondial: detalii din „Operațiunea Deutschland”.…