Sari la conținut

Aceste 11 obiceiuri vor opri cariile dentare să apară

Fapt puțin cunoscut: descalificarea medicală cea mai frecvent citată pentru cei chemați să lupte în al doilea război mondial a fost cariile dentare și pierderea dinților. Pe atunci, erau puține lucruri ce puteai face pentru a opri cariile dentare. Importanța sănătății dentare nu poate fi exagerată, motiv pentru care trebuie să știți cum să opriți cariile dentare și cum să preveniți cariile viitoare.

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că o igienă dentară deficitară poate provoca boli ale gingiilor, cariile dentare și respirația urât mirositoare. Cu toate acestea, știați că boala gingiilor și cariile dentare vă prezintă un risc mai mare de diabet, travaliu prematur, boli de inimă și accidente vasculare cerebrale?

Începând cu cel de-al doilea război mondial, oamenii de știință din domeniul stomatologiei au făcut pași incredibili în prevenirea și tratarea cariilor, a dinților putreziți și a bolilor gingivale. În timp ce caria dentară a fost considerată odată incurabilă și ireversibilă, ei au identificat acum modalități de vindecare a cariilor dentare și de prevenire a cariilor.

Ce cauzează cariile dentare?

În termeni foarte simplificați, cariile dentare sunt cauzate de o combinație de bacterii dăunătoare, zaharuri și acid.

La fel ca restul corpului, există atât bacterii bune, cât și rele, în gură. Placa, filmul albicios lipicios care vă acoperă dinții după ce ați mâncat și a băut pe parcursul zilei, este un exemplu de bacterii dăunătoare.

Placa și alte bacterii se bazează pe zaharurile și amidonul din alimentele dvs. pentru a produce un acid. Acest acid este cel care mănâncă mineralele și compușii de protecție din smalțul de pe dinți și inițiază cariile dentare.

În acest moment, cariile dentare pot fi oprite sau chiar inversate cu ajutorul salivei și a unei igiene dentare adecvate.

Pasta de dinți naturală, de exemplu, conține mineralele de care are nevoie gura pentru a vă remineraliza dinții.

Este posibil să observați pete pe dinți în care culoarea este ușor diferită de restul dintelui. Acesta este un semn precoce al cariilor dentare și indică un loc în care smalțul poate fi încă reconstruit / remineralizat.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că smalțul se poate reconstrui numai pe smalțul existent. Odată ce acel strat protector se pierde din locul respectiv, se poate forma o cavitate.

11 obiceiuri care te protejează de carii:

– mănâncă alimente bogate în vitamina D

– consumă suficient fosfor

– mănâncă mai puține dulciuri

– dormi cu gura închisă

– periază-ți dantura după fiecare masă

– treci la pastă de dinți cu minerale

– bea suc verde

– mănâncă mai mult acaju

– ia în considerare procedura de oil pulling / clătirea cu ulei

– bea ceai de neem

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel