Din cuprinsul articolului
Nutriția este crucială pentru organism. Acesta este preparatul care aduce sănătate în fiecare lingură. Humus înseamnă ”năut” în arabă și este un preparat care se află pe masa musulmanilor încă din secolul XIII. Totuși, originea nu este clară, dat fiind faptul că Platon și Socrate menționează humusul în scrierile lor. Dacă originea nu este clară, știm cu siguranță că este unul dintre cele mai sănătoase preparate din lume.
Nutriția corectă este crucială pentru organism, ceea ce vă poate afecta sănătatea și chiar aspectul. Printre preparatele care au un efect bun asupra organismului uman se numără humusul, deoarece este o sursă de proteine și fibre vegetale și conține multe substanțe utile, relatează Eating Well.
Humusul este un sos cremos realizat dintr-o combinație de năut, tahini, ulei de măsline, suc de lămâie și usturoi. Publicația notează că un astfel de fel de mâncare aparent simplu are mari beneficii pentru sănătate. De exemplu, hummus-ul poate promova gestionarea sănătoasă a greutății, deoarece conține o sursă de proteine și fibre vegetale care vă pot ajuta să vă simțiți mai plini mai mult timp.
Nutriționistul Sarah Keightley spune că cei care consumă năut și hummus au șanse cu 53% mai puțin de a fi obezi și cu 51% mai puține șanse să aibă niveluri ridicate de glucoză. În plus, humusul susține digestia și hrănește bacteriile intestinale benefice datorită compoziției sale.
„Fibrele sunt foarte importante pentru sănătatea generală a intestinului și digestie. Cu toate acestea, 90 până la 97 la sută dintre americani încă nu se satură. Hummus-ul poate fi o modalitate excelentă de a crește aportul de fibre, mai ales atunci când este servit cu legume colorate. Cercetarea susține acest lucru. Fibrele din hummus pot ajuta la hrănirea bacteriilor intestinale benefice din corpul nostru și la îmbunătățirea diversității microbiotei”, spune Sarah Keightley
În același timp, humusul îmbunătățește sănătatea inimii, deoarece cantitatea de fibre ajută la eliminarea colesterolului și promovează un nivel stabil al zahărului din sânge. Și atunci când este asociat cu alte alimente bogate în nutrienți, hummus-ul poate fi o parte delicioasă și versatilă a unei mese echilibrate. Ingredientul principal pentru prepararea humusului – năut fiert – este o leguminoasă.
Preparatul culinar conține până la 10% proteine, aproximativ 17% carbohidrați și o cantitate semnificativă de fibre alimentare. Năutul are doar 4% grăsime, dar rețineți că puțină grăsime provine din tahini și ulei de măsline. Pasta de susan pentru prepararea humusului se obtine prin macinarea semintelor de susan, care contin substanta valoroasa Omega-3. Acest acid gras polinesaturat ajută la eliminarea colesterolului „rău” și curăță vasele de sânge, ceea ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
Valorile nutriționale pentru 100 de grame de hummus:
Calorii: 177 kcal;
Proteine: 20.1 grame;
Grăsimi: 8,6 grame;
Carbohidrați: 20.1 grame;
Fibre: 4 grame;
Zahăr: 0 grame;
Sodiu: 324 miligrame.
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…