Sari la conținut

Acesta este fructul pe care NU ar trebui să îl mâncați singur. Cu ce să îl combinați la micul dejun

banane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Combinatii periculoase dintre banane si anumite alimente

Acesta este fructul pe care NU ar trebui să îl mâncați singur. Prima masă a zilei oferă glucoza necesară creierului tău. După somn, organismul „lucrează din greu” pentru a se reface folosind glicogenul stocat pentru a-i furniza energia de care are nevoie. Așadar, în micul dejun, aceștia trebuie să consume alimente care ajută organismul.

Micul dejun oferă creierului glucoza de care are nevoie pentru a vă ajuta să vă concentrați, iar dacă doriți să vă gestionați greutatea și să reduceți riscul de diabet de tip 2 și boli de inimă, începeți ziua cu micul dejun.

Pentru a reumple glicogenul pierdut, fructele sunt o sursă bună de acești carbohidrați.

Dar multe fructe sunt bogate în zahăr, ceea ce vă poate crește glicemia. Deci, deși o banană este plină de nutrienți, ar trebui să o asociezi cu alte alimente pentru a evita o scădere a zahărului din sânge dimineața.

Combinați bananele cu proteine ​​și grăsimi

beneficii banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

O banană poate fi o soluție ușoară pentru un mic dejun rapid în timp ce vă grăbiți să vă pregătiți de muncă, dar pentru a evita să vă simțiți foame o oră mai târziu, va trebui să vă asociați banana cu niște proteine ​​sau grăsimi.

De exemplu, puteți să vă feliați banana și să o adăugați la niște iaurt sau unt de nuci.

Banana va adăuga puțină dulceață unui shake de proteine ​​și puteți adăuga câteva verdețuri precum spanacul pentru a vă completa profilul nutrițional.

Fulgii de ovăz fără zahăr sunt și un mic dejun grozav, pe care îl puteți îndulci cu o banană și adăugați câteva nuci și semințe.

În plus, cel mai bun mic dejun pentru creier are nevoie de două ingrediente cheie pe care doar tu le controlezi: mișcare și somn. Ambele sunt esențiale pentru sănătatea creierului, potrivit medicilor.

„Oamenii care sunt activi pot avea o mare putere a creierului”, spune dr. Wright. „Doar actul de a te deplasa face ca sângele să curgă către creier”. La fel de importantă este și nevoia creierului de a avea suficient somn pentru a se reîncărca și a se pregăti pentru cele peste 6.000 de gânduri estimate în ziua următoare. Țintește-te opt ore pe noapte și păstrează un program constant de somn/trezire, potrivit houstonmethodist.org.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel