Din cuprinsul articolului
Cancerul de sân apare atunci când celulele mamare încep să crească necontrolat, potrivit American Cancer Society. Sursa precizează că cancerele de sân pot proveni din diferite părți ale sânului:
- Majoritatea cancerelor mamare încep în canalele care transportă laptele către mamelon (cancere ductale).
- Unele cancere își au originea în glandele care produc lapte (cancere lobulare).
- Există și alte tipuri de cancer de sân care sunt mai puțin frecvente, cum ar fi tumora phyllodes și angiosarcomul.
Cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la nivel mondial.
Un număr mic de cancere debutează în alte țesuturi mamare. Aceste cancere se numesc sarcoame și limfoame și nu sunt considerate cancere mamare.
Cancerul de colon
Cancerul de colon, pe de altă parte, este unul dintre cele care poate sau nu să prezinte simptome la începutul dezvoltării sale, astfel încât unii oameni află că îl au când este deja avansat. Deși știința a avansat în ultimii ani și au fost dezvoltate tratamente pentru a combate această boală, unele obiceiuri pot fi și ele evitate pentru a o preveni.
Potrivit Clinicii Mayo din SUA, acest tip de cancer debutează adesea cu polipi în colon, situat la capătul intestinului gros; aceste celule se formează în principal benigne, dar pot deveni în cele din urmă canceroase.
„Polipii pot fi mici și pot provoca puține sau niciun simptom. Din acest motiv, medicii recomandă teste de screening regulate pentru a ajuta la prevenirea cancerului de colon prin identificarea și îndepărtarea polipilor înainte ca aceștia să se transforme în cancer”, a explicat organizația, subliniind necesitatea screening-ului pentru depistarea precoce a bolii.
Ei bine, există un fruct care ajută la prevenirea cancerelor menționate mai sus, iar acesta este mango. Potrivit site-ului Trops, „o echipă de cercetători a descoperit recent că fructul de mango este eficient în prevenirea și stoparea creșterii celulelor canceroase din cele mai comune forme de cancer de colon și de sân”.
De asemenea, potrivit site-ului expert în sănătate Cardioteca, mango este bogat în carotenoizi, acid ascorbic, terpenoizi și polifenoli, cu proprietăți de prevenire a cancerului.