Din cuprinsul articolului
Alegeți cu atenție ce pește consumați și cum este preparat, deoarece nu tot peștele este sănătos pentru noi.
Până acum, cu toții am aflat că peștele este plin de acizi grași omega 3 și, prin urmare, este foarte sănătos. Peștele ar trebui consumat de cel puțin două ori pe săptămână, notează nutriționiștii.
Dar atunci când alegeți ce pește să mâncați, urmăriți cu atenție – pentru că nu toți peștii sunt sănătoși!
Iată o listă cu cei mai sănătoși 9 pești din lume:
1. Somonul de Atlantic.
2. Lufăr.
3. Hering de Atlantic.
4. Pețtele auriu de lac. Acesta este un pește care trăiește în apă dulce. Carnea nu este la fel de uleioasă ca cea de somon, dar nu se usucă atunci când este gătită.
5. Anșoa. Pe de altă parte, valorile sale calorice sunt scăzute. Este bogat în vitamine și minerale de care cineva are nevoie pentru a funcționa normal.
6. Macrou.
7. Păstrăv.
8. Sardine. Sardina conține un întreg complex de vitamine (A, B12, B6, D) și ulei de sardină, care scade colesterolul.
9. Ton: Acest pește este plin de acizi grași omega 3 și omega 6, ceea ce îl face unul dintre cei mai benefici pești.
Nu vă zgârciți niciodată în ceea ce privește calitatea peștelui. Dacă vrei să te bucuri pe tine și familia ta cu un preparat din pește, alege cu înțelepciune, deoarece nu tot peștele este sănătos. Există unele care sunt produse în masă și pline de mercur toxic.
În ciuda faimei sale negative, tonul este considerat cel mai bun pește pentru tiroidă. Acest lucru este împărtășit de Dr. Dmitry Shevtsov și adaugă că acest pește conține o cantitate relativ mare de proteine.
„În plus, tonul conține calciu, fier, fosfor, seleniu, magneziu și zinc, care sunt importante pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Și datorită concentrației ridicate de iod, acest pește este util pentru reducerea funcției tiroidiene. Tonul este bogat în vitaminele A și E, deci este considerat un antioxidant eficient. Nu este surprinzător faptul că acest pește este inclus în dietele anti-îmbătrânire la modă. Acest aliment este, de asemenea, o sursă bună de vitamine B, care sunt importante pentru sănătatea sistemului nervos și a pielii”, adaugă expertul.
Dr. Snezhana Kavrigo împărtășește cât de des puteți consuma acest produs: „Poate fi consumat de 2-3 ori pe săptămână. În medie, un adult poate consuma 300 de grame pe săptămână, iar adolescenții pot consuma aproximativ 150 de grame. Ca membru al familiei macrou, acest pește poate acumula mercur. În acest sens, este necesar să se limiteze consumul de ton pentru femeile însărcinate și care alăptează, pentru copii, precum și pentru persoanele cu boli renale, urolitiază, gută, deoarece tonul conține purine. Merită limitat consumul acestuia dacă aveți hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare”.
„În magazine acest pește se vinde proaspăt, congelat și la conservă. Din cauza conținutului ridicat de grăsimi, tonul proaspăt se strică destul de repede, așa că este mai bine să îl gătiți în termen de 12 ore de la cumpărare”, adaugă expertul.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…