Din cuprinsul articolului
Ceaiul este una dintre cele mai sănătoase băuturi, dar chiar și acesta poate fi dăunător sănătății, în special ficatului. Potrivit medicilor, această băutură sănătoasă, care este bogată în vitamine și oligoelemente, poate fi dăunătoare în unele cazuri.
Conform unui medicul nutriționist, ceaiul perturbă metabolismul carbohidraților din organism dacă este îndulcit cu zahăr sau miere. Consumat în acest fel, poate duce la excesul de greutate și la steatoză hepatică. În plus, o persoană dezvoltă un obicei de a bea băutura dulce, precum și de a consuma alte tipuri de carbohidrați.
De asemenea, medicul face un avertisment important cu privire la multe tipuri de această băutură: medicii și oamenii de știință încă nu sunt siguri dacă ceaiul în sine este sănătos sau dacă oamenii care beau ceai sănătos sau de calitate superioară și mai scump duc un stil de viață sănătos.
Cantitatea medie pe care o puteți bea pe zi este de cinci sau șase pahare. Dar multe depind de tipul de băutură și de conținutul de cofeină al unui anumit soi. Prin urmare, este important ca toată lumea să fie conștientă de efectele negative ale consumului ridicat al acestei băuturi.
Deoarece conține cofeină, consumul său excesiv vă poate perturba ciclul de somn. Acest compus poate suprima producția de melatonină, ceea ce duce la o calitate slabă a somnului.
Melatonina este un hormon reglator al ritmului circadian care semnalează creierului uman că este timpul să doarmă. Astăzi se știe că calitatea proastă sau lipsa acesteia poate cauza: probleme de sănătate mintală, oboseală, tulburări de memorie, scăderea concentrației, risc crescut de obezitate și reglare slabă a zahărului din sânge.
„Dar amintiți-vă că fiecare persoană metabolizează cofeina într-un ritm diferit și este greu de prezis exact cum afectează somnul individual. Cercetările din 2018 arată că un pahar mic de băutură, consumat cu șase sau mai multe ore înainte de culcare, poate avea un impact negativ asupra somnului unei persoane și, în unele cazuri, nu poate avea niciun efect asupra somnului”, spune expert.
Deși ne place să asociem zahărul cu (doar) dulciuri, zahărul este omniprezent în viața noastră și se găsește adesea în multe alte alimente care nu sunt neapărat dulci. Pe de o parte, sunt zaharurile „bune”, care se găsesc în fructe, legume și miere și care, consumate cu înțelepciune, fac organismul să funcționeze mai bine; pe de altă parte, sunt zaharurile rafinate, al căror aport. afectează funcționarea organismului. Sănătatea poate fi și sănătatea noastră.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…