Din cuprinsul articolului
Un produs conține toate substanțele necesare pentru a întări memoria și a menține sănătatea creierului.
Potrivit medicilor, uleiul de in conține acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9, vitamina E, care acționează ca un antioxidant, și flavonoide. Toate aceste oligoelemente întăresc memoria și îmbunătățesc activitatea mentală.
În plus, uleiul din semințe de in este important pentru protejarea sistemului cardiovascular, a sănătății pielii și pentru reducerea riscurilor de a dezvolta boli cronice, infarct miocardic și accident vascular cerebral.
Acizii grași este bogat în imunitate și normalizează coagularea sângelui. Expertul a remarcat că acest ulei nu este potrivit pentru prăjit deoarece arde instantaneu. Trebuie păstrat într-un recipient întunecat și într-un loc răcoros.
În plus, nu trebuie consumat pe stomacul gol, deoarece „supraîncărcă” pancreasul – cea mai bună opțiune ar fi să adăugați ingredientul la mesele gata.
După cum a explicat gastroenterologul, dacă acest produs este consumat pe stomacul gol, pancreasul va suferi cel mai mult. Dacă o persoană are pietre în vezica biliară, aceasta poate bloca canalul, iar deteriorarea mucoasei va duce la o absorbție mai slabă a nutrienților.
Dar ideea este că o persoană poate să nu simtă problema sau, după ceva timp, poate simți arsuri la stomac și amărăciune în gură, precum și greață și o senzație de greutate în hipocondrul drept. În cel mai rău caz, vor apărea vărsături, pielea se va îngălbeni, iar urina se va întuneca.
Pentru a evita aceste manifestări, uleiul de in trebuie adăugat în alimente și nu consumat pe stomacul gol. Acest produs protejează împotriva bolilor cardiace și vasculare, hipertensiunii arteriale, diabetului, dislipidemiei, inflamațiilor etc. Atunci când alegeți ulei de in în magazin, ar trebui să acordați atenție mai multor factori.
Uleiul de in trebuie să fie presare la rece – această metodă păstrează cele mai utile substanțe. Ar trebui să se acorde preferință uleiului nerafinat. Recipientul trebuie să fie opac, deoarece expunerea la lumină duce la oxidare și afectează negativ gustul produsului.
Alegeți o sticlă mică, deoarece uleiul de in are o perioadă de valabilitate mică și nu este folosit la fel de des ca uleiul de floarea soarelui sau de măsline. Culoarea produsului de calitate trebuie să fie galben-aurie, iar gustul să fie ușor amar. Pentru a asigura achiziționarea unui ulei de in bun, este mai bine să-l cumpărați numai din magazine cu o reputație pozitivă care lucrează cu furnizori de încredere.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…