Acest ULEI străvechi vindecă toate bolile, cu excepția morții. Era considerat aurul faraonilor. Cum să îl folosești

Uleiul de chimen negru (latină: Oleum Nigellae Sativae) este un produs derivat din semințele de chimen negru, care crește în principal în Europa de Est și Asia de Vest.

Interesant este faptul că atât semințele de chimen negru, cât și uleiul său presat la rece sunt cunoscute în medicina ayurvedică și chineză încă din cele mai vechi timpuri.

Grecii, romanii și egiptenii antici foloseau chimenul negru ca mirodenie pentru a spori aroma diferitelor mâncăruri și ca remediu pentru multe boli. O vorbă celebră spune că uleiul de chimen negru era aurul faraonilor și putea vindeca toate bolile, cu excepția morții.

Uleiul de chimen negru este o comoară de multe substanțe sănătoase, cum ar fi:

– 60% este acid linoleic (omega-6);

– 25% este acid oleic (omega-9);

– 1% este acid alfa linolenic (omega-3);

– vitamina E;

– biotină;

– beta-caroten;

– steroli;

– antioxidanți;

– săruri minerale precum calciu, zinc, cupru, potasiu, fier;

thymoquinone, un ingredient cu proprietăți antiinflamatorii al cărui efect poate fi comparat cu cel al aspirinei în doză de 100 mg/kg. Datorită acestuia, uleiul de chimen negru are un potențial efect anticancerigen.

Semințele și uleiul de chimen negru au un gust specific, ușor picant și foarte caracteristic, pe care unele persoane îl asociază cu piperul. Uleiul este, de asemenea, recunoscut prin consistența sa groasă și culoarea sa de miere sau maro închis.

Proprietățile vindecătoare ale uleiului de chimen negru

Uleiul de chimen negru este un panaceu pentru multe afecțiuni – de la sistemul respirator și digestiv, la sistemul circulator și rinichi, la probleme alergice și dermatologice. În antichitate era folosit și ca remediu pentru icter, dureri de dinți și chiar ca antidot pentru mușcăturile de șarpe.

Proprietățile medicinale ale uleiului de chimen negru, care au fost confirmate de peste 800 de studii științifice, includ

Efect antioxidant – atât semințele, cât și uleiul de chimen negru reduc perfect stresul oxidativ, care, la rândul său, ajută la menținerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac adecvate.

Efect imunomodulator – aceasta este una dintre cele mai importante proprietăți ale uleiului de chimen negru. Acest produs nu numai că susține funcționarea sistemului imunitar la persoanele cu imunitate redusă prin creșterea numărului de celule imunitare, dar ajută și la tratamentul diferitelor tipuri de boli autoimune.

Efect antialergic – potrivit medicilor, uleiul de chimen negru este un remediu natural pentru combaterea simptomelor de alergie, care este legat de conținutul de thymoquinone. Spre deosebire de antihistaminice, care ameliorează febra fânului, uleiul de chimen negru nu provoacă efecte secundare.

ajutor natural pentru bolile digestive – uleiul de chimen negru ameliorează boli precum refluxul, ulcerele stomacale și duodenale și toxiinfecțiile alimentare. De asemenea, are un efect benefic asupra funcției hepatice și protejează împotriva bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea bolii ulcerului.

efect benefic asupra reducerii colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge – datorită acestor proprietăți valoroase ale uleiului de chimen negru, acesta poate ajuta la suprimarea dezvoltării bolilor cronice precum: diabetul de tip II, ateroscleroza și multe boli cardiovasculare;

Cum se utilizează?

După cum am menționat anterior, uleiul de chimen negru are un gust specific care nu va plăcea oricui. Pentru mulți oameni, are gust de piper, deși diferența dintre aceste substanțe este că chimenul negru nu irită mucoasa stomacului, astfel încât poate fi folosit ca aditiv la diverse feluri de mâncare, inclusiv salate sau carne.

Pentru a atenua aroma intensă a chimenului negru, pur și simplu combinați-l cu miere sau suc de fructe – atunci uleiul de chimen negru devine mult mai puțin vizibil. Este important ca uleiul de chimen negru să fie consumat doar rece și păstrat la o temperatură scăzută de 5-10°C.

Recent Posts

Zi neagră în presa românească: legenda jurnalismului s-a stins din viață

Nestor Rateș, una dintre vocile emblematice ale postului de radio Europa Liberă, a murit la…

2 minute ago

Nu se spală rufe ASTĂZI, 6 noiembrie. Este mare sărbătoare și mare păcat să faceți treburi casnice

Pe 6 noiembrie 2024, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Pavel Mărturisitorul, patriarhul Constantinopolului, cunoscut pentru…

22 de minute ago

Virusul Sincițial Respirator, o nouă amenințare pentru sănătatea publică

Societatea Română de Pneumologie avertizează populația cu privire la riscurile asociate Virusului Sincițial Respirator (VSR),…

32 de minute ago

Acest tip de cancer lovește tot mai mulți tineri. Specialist: Sunt tumori care evoluează lent și care nu dau simptome, doar atunci când este prea târziu

Cancerul renal este un tip de cancer care debutează în rinichi. Rinichii reprezintă două organe…

42 de minute ago

Violența împotriva copiilor este larg răspândită, afectând milioane de copii din întreaga lume

În timp ce liderii mondiali, societatea civilă, susținătorii, supraviețuitorii și tinerii se reunesc în această…

57 de minute ago

3 simptome care apar cu câteva zile înainte de un accident vascular cerebral

Simptome care apar cu câteva zile înainte de un AVC. Ischemia cerebrală este produsă de…

o oră ago

Citeste si: