Categories: Ştiri sănătate

Acest tip de pește scade colesterolul și curăță ficatul

Un pește marin mic de 8-16 cm, care trăiește în cârduri numeroase, răspândit în Oceanul Atlantic, , Marea Mediterană, Marea Adriatică și Marea Neagră, trebuie neapărat sa fie prezent în alimentația oamenilor. Pe langa faptul ca are capacitatea de a scădea colesterolul, are perfect grija de ficat.

Bogat în diverse vitamine, antioxidanți, precum și în acizi grași omega-6 și omega-3, consumul acestuia va ajuta la îmbunătățirea creierului și a sistemului nervos, la întărirea funcțiilor de protecție ale organismului, la încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului, la curățarea țesutului hepatic și a vaselor de sânge.

De asemenea, este important să consumați șprot pentru femeile însărcinate, deoarece conține substanțe care întăresc retina ochilor fătului.

În plus, acest aliment  îmbunătățește starea părului și a unghiilor și, de asemenea, blochează aspectul ridurilor de pe față. Pentru a-și păstra substanțele benefice, trebuie copt sau fiert, nu prăjit.

Șprotul Ready conține 19% proteine ​​și 81% grăsimi. Proprietățile pozitive ale acestui produs includ:

  • Proteine ​​ușor digerabile și conținut ridicat de aminoacizi, care sunt necesari pentru funcționarea normală a inimii, creierului, vaselor de sânge și a sistemului nervos.
  • Acizi grași saturați omega 3 – previn formarea plăcilor de colesterol, îmbunătățesc starea vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor de sânge. Prezența vitaminelor A, E, B, D, PP și a mineralelor calciu, magneziu, fier, fluor necesare organismului.

Uleiul de peste – contine multa vitamina D. Consumul regulat al acestui produs bogat în vitamine și oligoelemente este un mijloc eficient de prevenire a diabetului, osteoporozei, artritei și trombozei.

Vitamina A din compoziția sa este un antioxidant puternic. Are un efect pozitiv asupra imunității umane, a vederii și a funcției de reproducere.

Vitamina E oferă protecție organismului la nivel celular, datorită căreia membranele celulare sunt capabile să reziste virușilor și bacteriilor. Incetineste procesele de imbatranire si creste elasticitatea pielii. De asemenea, ajută la dilatarea vaselor de sânge și întărește pereții capilari.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Vitamina D este vitamina soarelui, se găsește și în șprot. Ne crește imunitatea, are un efect pozitiv asupra funcționării glandei tiroide, a funcționării sistemului nervos și circulator.

Vitaminele B sunt esențiale pentru funcționarea normală a organismului. În diferite grade, ele afectează funcționarea tuturor organelor și sistemelor interne. Fosforul este important pentru absorbția corectă a tuturor acestor vitamine.

Fierul din șprot este un element necesar pentru formarea multor enzime și proteine ​​în corpul uman, de exemplu hemoglobina. Sodiul din compoziția sa este important pentru normalizarea metabolismului apei, este responsabil și de menținerea echilibrului acido-bazic și de transmiterea impulsurilor nervoase între celule și țesuturi.

Calciul din șprot este esențial pentru țesutul osos sănătos. Potasiul din compoziția sa poate normaliza tensiunea arterială, potrivit The Health Site.

 

Recent Posts

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

10 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

30 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

3 ore ago

Citeste si: