Din cuprinsul articolului
Printre beneficiile consumului de oțet din cidru de mere se numără, slăbitul, stimularea metabolismului, detoxifierea și înfrumusețarea tenului.
Pentru a vă bucura de toate efectele sale benefice, este bine să îl consumați zilnic, înainte de masă, diluat cu apă călduță.
În curele de slăbire se recomandă consumul de astfel de oţet, deoarece este considerat un adevărat devorator de grăsime, dar şi reduce în mod semnificativ senzaţia de foame. Pentru a vă menţine greutatea ideală, adăugaţi două linguri cu oţet la 0,250 litri de apă călduță şi beţi înainte de fiecare masă. Efectul diuretic pe care îl are este un alt factor important al pierderii în greutate, deoarece acesta permite eliminarea lichidelor din corp şi curăţarea organismul de toxine.
Cum să îl preparați în casă
Pentru a produce oţetul din cidru de mere, adică din suc de mere şi nu din fruct, aveţi nevoie doar de nişte mere, un borcan, îndemânare şi multă răbdare. Alegeţi fructe coapte şi cât mai zemoase, curăţaţi-le şi daţi-le pe răzătoare! După ce le-aţi ras, puneţi-le într-un tifon şi stoarceţi-le bine, pentru a ieşi cât mai mult suc. Acesta se va depozita într-un borcan steril. La fiecare litru de suc stors adăugaţi 140 g de miere şi un pahar cu drojdie de vin. Acoperiţi borcanul cu tifon fără a-l închide ermetic, înveliţi-l cu hârtie închisă la culoare şi lăsaţi-l la cald timp de 60 de zile, într-un loc ferit de lumină. Când este gata îl veţi decanta în sticle, pe care le veţi închide ermetic şi îl veţi întrebuinţa aşa cum veţi dori.