Acest sirop este de 10 ori mai puternic decât antibioticele și elimină infecțiile și bacteriile din organism

Chiar dacă s-a sfârșit iarna, din cauza variațiilor de temperatură, organismul nostru este ținta bacteriilor și virusurilor, care slăbesc sistemul imunitar. Însă, antibioticele nu sunt cea mai bună soluție, pe lângă efectele secundare, dacă sunt utilizate incorect, cresc rezistența bacteriilor la tratament.
Spre deosebire de medicamente, remediile naturale sunt cel puțin la fel de eficiente și nu vin la pachet cu efecte secundare.
Iată cum să vă preparați un leac natural, de 10 ori mai eficient decât antibioticele:
Ingrediente:
½ ceașcă de miere de albine
¼ cană oțet din cidru de mere
usturoi
½ cană de apăMod de preparare:
Usturoiul zdrobit și toate celelalte ingrediente se amestecă, se pun într-un borcan și se lasă peste noapte. A doua zi dimineață strecurați siropul și păstrați-l într-un loc întunecat și răcoros.

Mod de utilizare
Dacă utilizați acest remediu pentru a întări sistemul imunitar, ar trebui să luați câte 5 picături pe zi. În cazul în care tratați o anumită problemă de sănătate, ar trebui să luați câte o lingură la fiecare două ore până când vă simțiți mai bine.

Beneficii

Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, a fost științific demonstrat că mierea are proprietăți antibacteriene și poate trata arsurile și iritațiile pielii. De asemenea, curăță dinții și gingiile de bacterii. Atuci când tratați rănile și inflamția este foarte important să alegeți tipul potrivit de miere. Cea mai închisă la culoare are proprietăți antibacteriene mai puternice.

“Mierea este un medicament natural fantastic. Atuul său este că omoară bacterii, însă nu afectează ţesutul”spune dr. Matthew Dryden.

Oțetul din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere are proprietăți antibacteriene și antivirale puternice, întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virusurilor și bacteriilor.

Cum îl preparați acasă
Este simplu să obțineți oțet de mere. Prima dată obţineţi sucul cu ajutorul storcătorului electric sau prin presare. Fructele se pot rade dacă nu aveţi aparatura necesară, după care se storc. Zeama se pune apoi la fermentat în borcane deschise, acoperite cu tifon, într-un loc întunecos. Lăsaţi-le până când sucul se acreşte, timp de şase săptămâni, filtraţi şi păstraţi sucul în sticle închise ermetic, la loc răcoros şi întunecat.

Usturoiul

“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: