Sari la conținut

Acest simptom, care apare noaptea, poate fi asociat cu 10 tipuri de cancer malign

transpiratie nocturna
sursa foto: arhiva doctorul zilei
simptom cancer

Diagnosticul precoce al oricărui tip de cancer este una dintre cele mai bune modalități de a preveni complicațiile grave ale pacientului în viitor. Depistarea poate varia în funcție de localizarea și tipul bolii. De multe ori, însă, simptomele ușoare trec neobservate, fără să se știe că acestea sunt semnul unei complicații canceroase sau, alternativ, pentru că o persoană este asimptomatică până în stadii foarte avansate.

Semnele care ar putea alerta o persoană și care, în cele mai multe cazuri, se intensifică în orele serii, când organismul este în repaus și temperatura sa este scăzută, sunt sudoarea și transpirațiile nocturne.

Cu toate acestea, aceste două simptome sunt adesea trecute cu vederea, deoarece, de multe ori, temperatura scăzută este confundată cu climatul la care este expusă persoana, cu efectele exercițiilor fizice, cu schimbările hormonale sau cu anxietatea și stresul.

Prin urmare, este important să fim conștienți de situațiile care provoacă transpirație, cum ar fi febra, un răspuns al organismului la boală, deși atunci când o persoană a fost depistată cu cancer, „aceasta poate fi cauzată și de febră, de tumoră sau în timpul tratamentului împotriva cancerului”, potrivit El Tiempo.

transpirație
sursa foto: arhiva doctorulzilei

Alte simptome ale cancerului

Alte simptome suplimentare pe care o persoană le poate experimenta în prezența cancerului sau a unei tumori maligne includ oboseală, pierderea poftei de mâncare, stare generală de rău, pierdere inexplicabilă în greutate, durere, sângerare și noduli neobișnuiți, potrivit unui articol al organizației de sănătate Sanitas.

Societatea Americană de Cancer a evidențiat diferențele dintre transpirații, bufeuri și transpirații nocturne:

Sudoarea este cunoscută și sub numele de transpirație. Sudoarea, sau transpirația, este lichidul creat de glandele sudoripare din organism atunci când căldura este eliberată prin piele.

  • Bufeurile pot provoca transpirație care poate varia de la ușoară la excesivă. Acestea sunt uneori numite bufeuri.
  • Transpirațiile nocturne sunt transpirații și bufeuri care apar, de obicei, când dormiți.

Cu toate acestea, atunci când transpirația este excesivă, sursa citată recomandă să urmăriți următoarele schimbări: „senzația de căldură neobișnuită în una sau mai multe zone ale corpului; faptul de a avea pielea umedă sau umedă în orice moment al zilei, inclusiv în timpul nopții sau de a vă trezi pentru a găsi cearceafuri ude; febră urmată de transpirație abundentă pe măsură ce temperatura corpului scade; frisoane sau frisoane; și transpirație care se îmbibă chiar și atunci când nu există febră sau când zona din jurul dumneavoastră nu pare a fi prea fierbinte”.

Fiecare tip de cancer este diferit și produce simptome și semne specifice

Prin urmare, fiecare tip de cancer este diferit și produce simptome și semne specifice, așa că Asociația spaniolă a persoanelor afectate de limfom, mielom și leucemie a enumerat câteva nume de boli, legate de tumori, în cazul în care simptomele sunt frecvente:

  • Limfomul Hodgkin
  • Limfomul non-Hodgkin
  • Tumori carcinoide
  • Leucemie
  • Mezoteliom
  • Cancerul osos
  • Cancer de prostată
  • Cancer de rinichi
  • Tumori cu celule germinale
  • Cancerul tiroidian medular avansat

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel